Η αύρα του Jock Stein



Ο Neville Southall αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό περιστατικό, τη βραδιά που πέθανε ο θρυλικός
Jock Stein, αφού είχε πρώτα οδηγήσει την Σκωτία στα τελικά του Μουντιάλ.

Στον κρίσιμο προκριματικό του Μουντιάλ  που έγινε στο Ninian Park του Cardiff, στις 10 Σεπτεμβρίου του 1985, η Σκωτία πήρε 1-1 και μαζί την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 1986.

Ο Stein υπέστη καρδιακή προσβολή μετά το τέλος του αγώνα και άφησε την τελευταία του πνοή στο ιατρείο του γηπέδου. Ήταν μόλις 62 ετών.

«Έχω ανάμεικτες αναμνήσεις από εκείνη τη βραδιά εναντίον της Σκωτίας, τη βραδιά που πέθανε ο Jock, ήταν μια κακή βραδιά για όλους, έχει καρφωθεί όμως στο μυαλό μου αυτό που είχε γίνει πριν το ματς» είπε ο Southall, που ήταν ο goalkeeper της Ουαλίας σε εκείνο το ματς, κι ένας από τους καλύτερους keepers της Βρετανίας εκείνη την εποχή.

«Κάναμε ζέσταμα με τον άλλο goalkeeper και μέσα σε ένα δεκάλεπτο τελείωσαν οι… μπάλες. Κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στην κερκίδα των Σκωτσέζων, οι Σκωτσέζοι την κρατούσαν μέχρι που ξεμείναμε από μπάλες» τα λόγια του Southall που συνέχισε την αφήγηση του: «Πήγα στα αποδυτήρια κι εκεί ήταν ο Jock, του είπα τι συνέβη. Πήγε κατευθείαν στον αγωνιστικό, έκανε μια χειρονομία στην κερκίδα της Σκωτίας και μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε να… βρέχει μπάλες στο γήπεδο, οι Σκωτσέζοι έστειλαν πίσω αμέσως όλες τις μπάλες» θυμάται ο Southall που σημείωσε: «Δεν είχα δει κάτι τέτοιο ποτέ και δεν είδα κάτι παρόμοιο ποτέ ξανά στη ζωή μου. Ήταν μια κίνηση κλάσης, υπήρχε μια τέτοια αύρα γύρω του, ο Jock ήθελε το ποδόσφαιρο να παίζεται με τον σωστό τρόπο και ήθελε με τον σωστό τρόπο να συμπεριφέρεται και το κοινό. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν άλλον στο ποδόσφαιρο που θα μπορούσε να έχει τέτοια επιρροή στο πλήθος, ήταν μια απίστευτη στιγμή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.