Ο Boyata λύτρωσε ξανά τη Celtic, 1-0 την Qarabag



O Dedryk Boyata σκόραρε στο 82' κι έδωσε μια πολύτιμη νίκη στη Celtic που πάει με άλλον αέρα σε μια βδομάδα στη ρεβάνς του Αζερμπαϊτζάν.
 
Όπως και με τη Stjarnan, o Βέλγος αμυντικός βρήκε δίχτυα λυτρώνοντας τους Bhoys, που δε φάνηκε να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα της Qarabag.

Οι Αζέροι έπαιξαν όπως αναμενόταν, πολύ σφιχτά, αλλά ψάχνοντας και το εκτός έδρας γκολ κι έκαναν την πρώτη φάση του αγώνα στο 6’ όταν το σουτ του Cavid Tagiyev έφυγε ελάχιστα άουτ.
Πάρα την υπεροχή της η Celtic είχε να επιδείξει μόνο μια προσπάθεια εντός εστίας στο πρώτο μέρος, με το Βόσνιο goalkeeper, Ibrahim Sehic, να εξουδετερώνει το σουτ του Gary Mackay-Steven στο 24’.
Το σκηνικό δε φάνηκε να αλλάζει στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τη Celtic να δείχνει πιο επικίνδυνη με την πάροδο του χρόνου και να φτάνει δύο φορές κοντά στο γκολ με το Nadir Ciftci.
Στο 52’ η κεφαλιά του Τούρκου επιθετικού έφυγε άουτ και στο 60’ -στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Bhoys μέχρι εκείνη τη στιγμή- το σουτ πήγε πάνω στο Βόσνιο goalkeeper.

Στο 68’ η ευκαιρία του αγώνα για τη Celtic, με το Stefan Johansen να εκτελεί φάουλ, το Virgil van Dijk να πιάνει την κεφαλιά και τον Ibrahim Sehic να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση κρατώντας το 0-0.
Οι Bhoys συνέχιζαν να πιέζουν κι ανατμείφθηκαν στο 82’. Ο Kris Commons (που είχε μπει δύο λεπτά πριν στη θέση του Ciftci) εκτέλεσε κόρνε κι ο Dedryk Boyata με κεφαλιά έστελε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ που χρειαζόταν η Celtic ήρθε κι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το momentum, όμως το σουτ του Gary Mackay-Steven στο 87’ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Δεν είναι κι η μεγαλύτερη από τις νίκες, όμως η Celtic δε δέχτηκε γκολ κι έχει ένα καθαρό σκορ να υπερασπιστεί στη ρεβάνς του Μπακού.

CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, van Dijk, Izaguirre, Brown, Bitton (Griffiths 69), Mackay-Steven, Johansen, Armstrong (Forrest 62), Ciftci (Commons 80).

QARABAG: Sehic, Gurbanov, Guseynov, Sadygov, Agolli, El Jadeyaoui (Poepon 87), Almeida de Oliveira, Garayev, Quintana (Diniyev 82), Tagiyev (Mammadov 73), Reynaldo. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.