Με ανατροπή στην κορυφή η Celtic, 3-1 τη St Johnstone



Η Celtic λαχτάρησε, αλλά όχι μόνο νίκησε 3-1 τη St Johnstone αλλά έπιασε και κορυφή.
Η St Johnstone προηγήθηκε μόλις στο 11’ με αυτογκόλ και την άμυνα της Celtic να εκτίθεται ανεπανόρθωτα.
O Michael O'Halloran έβγαλε τη σέντρα, ο Craig Gordon δεν κατάφερε να μαζέψει τη μπάλα κι ο Dedryck Boyata την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
H αντίδραση της Celtic ήρθε με το …συνήθη ύποπτο, το Leigh Griffiths. Ο σκόρερ των Bhoys έστειλε με κεφαλιά τη  μπάλα στην εστία αλλά πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος απομακρύνθηκε από τον Tam Scobbie. Λίγο αργότερα όμως ο Griffiths έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή και το 1-1 ήταν γεγονός στο 18’.
Οι Kris Commons στο 26’ και Scott Brown στο 33’ δοκίμασαν χωρίς αποτέλεσμα την τύχη τους έξω από την περιοχή, με την κεφαλιά του GGriffiths στο 40’ να φεύγει ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι πήραν τελικά το προβάδισμα σε ιδανικό χρονικό σημείο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Tom Rogic κι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Celtic 2-1 μπροστά στο σκορ.
Ο αρχηγός της Celtic, Scott Brown τραυματίσθηκε κι ο Charlie Mulgrew που μπήκε στο θέση του στο 59’, ήταν αυτός που έκανε το 3-1 για τους Bhoys στο 67’.
Η Celtic έφτασε κοντά σε ένα τέταρτο γκολ όμως ο Μannus απέκρουσε εντυπωσιακά στη συνέχεια σου του Kris Commons, ενώ λίγο αργότερα κεφαλιά του Virgil van Dijk έφυγε άουτ.
Η St Johnstone απείλησε στα τελευταία λεπτά όμως ο Craig Gordon σταμάτησε με μια εντυπωσιακή διπλή απόκρουση τους O'Halloran και John Sutton, ενώ νωρίτερα είχε διώξει και την προσπάθεια του Liam Craig.
Το τελικό 3-1 βρήκε τη Celtic στην κορυφή της βαθμολογίας, με μοναδική ανησυχία την κατάσταση του αρχηγού της.

CELTIC: Gordon, Janko, Boyata, van Dijk, Izaguirre, Brown (Mulgrew 59), Bitton (McGregor 87), Commons (Allan 77), Rogic, Mackay-Steven, Griffiths. 
ST JOHNSTONE: Mannus, MacKay, Scobbie, Millar, Davidson (Craig 45), MacLean (Sutton 68), Wotherspoon, Shaughnessy, Cummins (Kane 81), Easton, O'Halloran.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.