Ασθενοφόρο για πρόσφυγες στη Λέσβο από τη Celtic

To CELTIC FC Foundation (το φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει η Celtic) πρόσφερε 17.000 λίρες για να στείλει ασθενοφόρο στη Λέσβο να βοηθήσει τους πρόσφυγες.
Το ασθενοφόρο θα προσφέρει ιατρική βοήθεια στους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη Λέσβο (αναφορές κάνουν λόγο για 4.000 άτομα ημερησίως) και συνήθως υποφέρουν από υποθερμία, κατάγματα κι άλλες παθήσεις.
Το ασθενοφόρο που χρηματοδότησε το ίδρυμα της Celtic είναι το δεύτερο που πηγαίνει στη Λέσβο, όπου βρίσκεται ήδη η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), μια κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση για την κρίση των προσφύγων, και θα παρέχει πλήρη νοσηλευτής χρόνο και την υποστήριξη της υγείας του προσωπικού υποστήριξης.

Το ποσό που πρόσφερε το Celtic FC Foundation προέρχεται από τις 60.000 λίρες που συγκέντρωσε το ίδρυμα για τους πρόσφυγες, έχοντας ήδη προφέρει 40.000 λίρες στο Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό για το θέμα των προσφύγων. Εξασφάλισε έτσι τροφή για 3.422 πρόσφυγες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήρθαν με λίγο περισσότερο από τα ρούχα που φοράνε. Τα δέματα που δίνονται περιλαμβάνουν προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως το καθαρό πόσιμο νερό, κονσέρβες ψαριών, μπισκότα, κράκερ, χυμό φρούτων, σταφίδες, αντισηπτικά μαντιλάκια, τσάι, ζάχαρη και κύπελλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.