Griffiths o λυτρωτής για τη Celtic, 1-0 στο 91’ την Patrick Thistle

O Leigh Griffiths ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει στο 91’ και να δώσει μια πολύτιμη νίκη στη Celtic, την πρώτη της εντός έδρας μετά από 4 ματς.
Οι Bhoys έπαιζαν με 10 παίκτες από το 68’ μετά την αποβολή του Nir Bitton και πιέστηκαν πολύ από την Patrick Thistle, πήραν όμως μια παλικαρίσια νίκη. Ήταν αυτή η αποβολή που φάνηκε να …αφυπνίζει τη Celtic. Oι Bhoys δε φάνηκε να μπορούν να βρουν λύσεις στην καλά οργανωμένη άμυνα της Thistle, με την αναμέτρηση να εξελίσσεται σε πραγματικό ντέρμπι, όχι μόνο τύποις λόγω της εντοπιότητας των ομάδων.
Στην πρώτη ώρα αγώνα η Celtic είχε να επιδείξει μόνο ένα σουτ του Callum McGregor που έφυγε άουτ κι άλλο ένα του Tom Rogic που φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Liam Lindsay.
Ο διαιτητής, Stephen Finnie, όμως δε συγκινήθηκε κι εξόργισε ακόμα περισσότερο τους φίλους των Bhoys όταν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Nir Bitton για φάουλ στο Gary Miller στο 68’. Η Celtic αφυπνίστηκε και παρότι η Thistle πίεσε κερδίζοντας απανωτά κόρνερ κι έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν στην κεφαλιά του Dan Seaborne ο Kieran Tierney έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Η Celtic πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά όμως ο goalkeeper των Jags, Tomas Cerny, κρατούσε καλά κι η Thistle φάνηκε να φτάνει τα 7 ματς χωρίς ήττα, όμως ο Leigh Griffiths που είχε στο ξεκίνημα του ημιχρόνου λύτρωσε στις καθυστερήσεις τη Celtic. Ήταν σε μια προσπάθεια του Kris Commons που η μπάλα άλλαξε πορεία για να βρεθεί ο πρώτος σκόρερ της Celtic και να τη στείλει στα δίχτυα.
Η Celtic είναι τώρα 3 βαθμούς μπροστά από την Aberdeen έχοντας κι ένα ματς στο χέρι. Όσο για την Patrick είδε την προτελευταία Kilmarnock να την πλησιάζει στους 3 βαθμούς.

CELTIC: Gordon, Lustig, Ambrose, Simunovic, Tierney, Johansen, Bitton, Commons (Mackay-Steven 90+1), Rogic (Forrest 64), McGregor, Ciftci (Griffiths 45).
PARTICK THISTLE: Cerny, Seaborne, Bannigan (Wilson 90 +1), Booth, Osman, Amoo, Welsh (Pogba 71), Lawless, Dumbuya (Miller 58), Lindsay, Doolan. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.