Nα γίνει βασικός στην εθνική Σκωτίας θέλει ο Gordon

Ο Craig Gordon ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκη της Σκωτίας με 1-0 στο φιλικό με τη Δανία στο Hampden, κάνοντας πολλές και εντυπωσιακές αποκρούσεις.
Ήταν μόλις η δεύτερη φορά τα τελευταία 6 χρόνια που ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια της Σκωτίας κι ο 33χρονος goalkeeper της Celtic θέλει να γίνει ξανά βασικός στην εθνική. Τελευταία φορά που είχε υπερασπιστεί την εστία της Σκωτίας ο Gordon ήταν το 2009, στο 2-0 επί των Σκοπίων στο Hampden Park όταν προπονητής της εθνικής ήταν ο George Burley.
Οι απανωτοί τραυματισμοί έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην απουσία του Gordon (που είδε την καριέρα του να αναγεννιέται στη Celtic), αλλά κι ο έντονος ανταγωνισμός που υπάρχει αυτήν την εποχή στα δοκάρια της εθνικής.
«Δε νομίζω ότι μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο, κράτησα το μηδέν, έκανα μερικές αποκρούσεις, αλλά πιθανότατα αυτή είναι η θέση με το μεγαλύτερο ανταγωνισμό στην εθνική αυτή την εποχή» δήλωσε ο Gordon συμπληρώνοντας: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φροντίσω να έχει στο μυαλό του ο προπονητής, ελπίζοντας ότι όταν ξεκινήσουν τα προκριματικά θα με προτιμήσει».
Ο goalkeeper της Cardiff City, David Marshall (που έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τη Celtic), υπολογίζεται ως βασικός από το Strachan, με τους Allan McGregor και Craig Gordon να συμβιβάζονται με την ιδέα του πάγκου. Ο keeper της Cardiff έλειψε λόγω πνευμονίας από το φιλικό της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.