Επίθεση στην Ayr Utd για «σεξιστικό» τρόπο προβολής της νέας φανέλας


Η γυναίκα που ίδρυσε το Scottish Women in Sport, Maureen McGonigle, χαρακτήρισε «αυτογκόλ» και «σεξιστική» την καμπάνια προώθησης της νέας φανέλας της Ayr Utd. «Πολύ κακό marketing θα μπορούσαν να προωθήσουν τη νέα φανέλα με θετικές εικόνες που προβάλλουν την οικογένεια, ενθαρρύνοντας την τοπική κοινωνία να αγοράσει το προϊόν.» 
Η Ayr Utd παρουσίασε τη νέα φανέλα της με bodypainting, ζωγραφισμένη δηλαδή σε πάνω σε ένα ημίγυμνο μοντέλο, την Ava Sovisl. Υπάρχει το ενδεχόμενο προστίμου στην ομάδα που ανέβηκε φέτος στην Championship κι ο υπεύθυνος του πειθαρχικού της σκωτσέζικης ομοσπονδίας, Tony McGlennan, το εξετάζει σοβαρά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τον τρόπο προώθησης των εμφανίσεων της η Ayr Utd, είχε συμβεί κάτι ανάλογο και τη δεκαετία του 70, τονίζουν οι επικριτές της, ενώ εναντίον της είναι και η αρχηγός της εθνικών γυναικών της Σκωτίας, Gemma Fay, δηλώνοντας: «Η άνοδος στην Championship θα έπρεπε να είναι αρκετή για να αυξηθούν οι πωλήσεις της φανέλας.» Οι υπεύθυνοι της Ayr αρνούνται να σχολιάσουν το όλο θέμα, έχουν πάντως αρκετές καταγγελίες μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών της Ava Sovisl με τη νέα φανέλα ζωγραφισμένη πάνω της. Ο σπόνσορας της Ayr, η στοιχηματική οn-line εταιρία, Bodog, που διαφημίζεται στη φανέλα υπερασπίστηκε τις φωτογραφίες. 
«Όλα αυτά είναι πολύ παράξενα, μιας κι είχαμε μοντέλα με body-painting όταν είχαμε παρουσιάσει το deal πριν από 5 χρόνια κι είναι η πέμπτη σερί σεζόν που κάνουμε παρόμοια φωτογράφιση, οπότε όλη αυτή η εξοργισμένη αντίδραση μπορεί, στην καλύτερη περίπτωση, να χαρακτηριστεί παράξενη» δήλωσε ο ιδρυτής της Bodog, Calvin Ayre.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.