Rangers και Motherwell στο ίδιο γκρουπ του αναβαθμισμένου League Cup

Έγινε η κλήρωση του αναβαθμισμένου League Cup, η πρώτη φάση του οποίου διεξάγεται σε ομίλους. Rangers και Motherwell βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ το F του Νότιου τομέας, μαζί με Stranraer, East Stirlingshire και Annan Athletic, ενώ η κάτοχος του τροπαίου Ross County είναι στο ίδιο γκρουπ, το D, μαζί με τις Raith Rovers, Alloa Athletic, Montrose και Cove Rangers. Ξεχωρίζει στο γκρουπ C το ντέρμπι του Fife μεταξύ Dunfermline Athletic και Cowdenbeath.
Πριν δούμε τα γκρουπ, καλό θα ήταν να δούμε πως θα διεξαχθεί φέτος το αναβαθμισμένο League Cup (BETFRED Cup σύμφωνα με τον σπόνσορα).
Η πρώτη φάση διεξάγεται σε ομίλους. Συμμετέχουν 38 ομάδες, μεταξύ των οποίων η Cove Rangers από την ερασιτεχνική Highland League και από την -επίσης ερασιτεχνική- Lowland League η East Stirlingshire.
Λείπουν οι 4 ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (αφού θα δίνουν τους προκριματικούς εκείνη την περίοδο) Celtic, Aberdeen, Hearts και Hibernian.
Οι 38 ομάδες χωρίζονται  σε 8 γκρουπ των 5 ομάδων, χωρισμένα σε Βόρειο και Νότιο τομέα. Στο δεύτερο γύρο θα προκριθούν οι πρώτοι κάθε ομίλου (8 ομάδες δηλαδή) και οι 4 καλύτεροι, οπότε θα έχουμε 12 ομάδες στις οποίες θα προστεθούν οι 4 που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση των ομίλων του πρώτου γύρου, οι ομάδες θα παίξουν μία φορά μεταξύ τους, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας το ματς πηγαίνει κατευθείαν στα πέναλτι (!) κι η ομάδα που θα επικρατήσει παίρνει έναν επιπλέον βαθμό. Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 16 Ιουλίου και τα υπόλοιπα στις 20, 23, 27και 30 Ιουλίου (πάντα για την τη φάση των ομίλων του πρώτου γύρου). Ο τελικός του League Cup θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Hampden Park.

Τα γκρουπ του πρώτου γύρου του League Cup:

Βόρειος τομέας

Group A: Dundee, Dumbarton, Peterhead, Forfar Athletic, East Fife

Group B: St Johnstone, Falkirk, Brechin City, Stirling Albion, Elgin City

Group C: Inverness Caledonian Thistle, Dundee United, Dunfermline Athletic, Arbroath, Cowdenbeath


Group D: Ross County (holders) Raith Rovers, Alloa Athletic, Cove Rangers, Montrose


Νότιος τομέας

Group E: Partick Thistle, Queen of the South, Stenhousemuir, Queen's Park, Airdrieonians

Group F: Motherwell, Rangers, Stranraer, East Stirlingshire, Annan Athletic

Group G: Hamilton Academical, St Mirren, Edinburgh City, Livingston, Ayr United

Group H: Kilmarnock, Greenock Morton, Berwick Rangers, Albion Rovers, Clyde


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.