Οι Hibs έσπασαν την …κατάρα, πήραν το κύπελλο κερδίζοντας 3-2 τους Rangers στο 92’

Η Hibernian κατέκτησε το κύπελλο Σκωτίας για πρώτη φορά μετά το 1902 σπάζοντας την κατάρα που την ήθελε να χάνει στους επόμενους 10 τελικούς που ακολούθησαν.
Επικράτησε 3-2 των Rangers, παρότι βρέθηκε να χάνει 2-1 μέχρι το 80’ και πήρε μόλις το τρίτο κύπελλο Σκωτίας της ιστορίας της.
Καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του τελικού η Hibernian, με την έλλειψη επίσημων αγώνων να επηρεάζει τους Gers. Oι Rangers δεν είχαν παίξει επίσημο ματς για 20 μέρες, διάστημα στο οποίο οι Hibs είχαν δώσει 4 ματς.
H Ηibernian προηγήθηκε μόλις στο 3’ όταν ο Jason Cummings βρήκε τον Anthony Stokes κι ο δανεικός από τη Celtic επιθετικός μπήκε στην περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Wes Foderingham.
Οι Hibs είχαν μία ακόμα ευκαιρία στο 9’ με το Jason Cummings του σουτ του οποίου όμως βρήκε στα σώματα και δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Οι Rangers έφεραν το ματς στα ίσα στην πρώτη τους ουσιαστικά επίθεση στο 27’. Ο James Tavernier έβγαλε τη σέντρα και ο Kenny Miller με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο επόμενο λεπτό οι Hibs είχαν δοκάρι με σου του Anthony Stokes, για να ακολουθήσει δοκάρι των Rangers στο 31’ με τον Kenny Miller μετά από κόρνερ του Barrie McKay. Στο 40’ ο Anthony Stokes βρέθηκε ξανά απέναντι από το Wes Foderingham όμως ο goalkeeper των Gers αυτή τη φορά απέκρουσε κι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1. Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους χάθηκε στο 49’ από τον Anthony Stokes που έπιασε ένα δυνατό σουτ όμως ο Wes Foderingham κατάφερε να αποκρούσει παρότι ο μπάλα έκανε γκελ μπροστά του. Στη συνέχεια Foderingham σταμάτησε και το Jason Cummings για να ακολουθήσει μια κεφαλιά του Stokes από κοντά που έφυγε αουτ με τους Hibs να πιέζουν συνεχώς. Οι Rangers όμως ήταν αυτοί που σκόραραν στο 65’, γυρίζοντας το ματς με ασύλληπτο σουτ του Andy Halliday. Η είσοδος του Liam Henderson άλλαξε τα δεδομένα με τους Hibs να έχουν την κάθετη πάσα που χρειάζονταν αλλά και καλύτερες εκτελέσεις στις στημένες φάσεις. Με δύο τέτοιες έφτασαν στην ιστορικά ανατροπή. Από κόρνερ του Henderson ο Stokes νίκησε στον αέρα τον Tavernier κάνοντας το 2-2 στο 80’ κι από νέο κόρνερ του Henderson στο 92’ ο David Gray έκανε το 3-2 δίνοντας το κύπελλο στη Hibernian σε έναν αλησμόνητο τελικό.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Kiernan, Wilson, Wallace, Zelalem (Shiels 63), Halliday, Holt, Waghorn (Clark 75), Miller, McKay. 
HIBERNIAN: Logan, McGregor, Hanlon (Gunnarsson 83), Fontaine (Henderson 70), Gray, Fyvie, McGeouch, McGinn, Stevenson, Stokes, Cummings (Keatings 65)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.