Συνεχίζονται οι συλλήψεις (12 ακόμα άτομα) για τις ταραχές στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας

Συλλήψεων συνέχεια με αφορμή των τελικού του κυπέλλου Σκωτίας. 12 άτομα συνελλήφθησαν αυτή τη φορά μετά από επιχειρήσεις της αστυνομίας της Σκωτίας στις περιοχές του Εδιμβούργου, του Fife και της Γλασκώβης Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των συλληφθέντων στους 28, μετά τις ταραχές με την εισβολή οπαδών με τά τη λήξη του τελικού του κυπέλλου στις 21 Μαίου.
10 από τους συλληφθέντες είναι μεταξύ 17 και 50 ετών και κατηγορούνται για επίθεση, βανδαλισμό και αντικοινωνική συμπεριφορά σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας. Οι συλλήψεις έχουν να κάνουν με την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του τελικού που βρήκε τη Hibernian να επικρατεί 3-2 των Rangers και να κατακτά το κύπελλο μετά από 114 χρόνια.
Ένας 17χρονος κατηγορείται ότι επιτέθηκε στο goalkeeper των Rangers, Wes Foderingham, ενώ δύο 18χρονοι κατηγορούνται για ταραχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hibernian έχει ήδη τιμωρήσει μερίδα οπαδών και είναι σε επαφή με την αστυνομία που συνεχίζει τις έρευνες. Έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα που μελετά με τις ώρες τα βίντεο του αγώνα, τις φωτογραφίες αλλά και αναφορές στα social media, με αποτέλεσμα την πρώτη βδομάδα μετά τον τελικά να γίνουν 16 συλλήψεις κι όλα δείχνουν ότι έπεται συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.