Στους 16 του League Cup η Dundee Utd, 2-0 τη Dunfermline

Η Dundee Utd νίκησε 2-0 τη Dunfermline και προκρίθηκε στους 16 του League Cup, ως καλύτερη δεύτερη στον 3ο όμιλο. Η ισοπαλία αρκούσε στους γηπεδούχους, αφού ακόμα κι αν έχαναν στη διαδικασία των πέναλτι (εκεί καταλήγουν τα ισόπαλα ματς χωρίς να πηγαίνουν παράταση) υπερτερούν στο συντελεστή τερμάτων από τη Dunfermline που απλά θα τους έπιανε στη βαθμολογία.
Η Dundee United ξεκίνησε καλύτερα, κι έκανε την πρώτη καλή φάση στο ματς στο 15’ όταν το σουτ του Scott Fraser έφυγε άουτ, ενώ στο 26’ ο Nick van der Velden έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Η Dunfermline ισορρόπησε την αναμέτρηση στη συνέχεια και απείλησε στο 30’ με τον Ben Richards-Everton να στέλνει, μετά από κόρνερ του Kallum Higginbotham , τη μπάλα στην αγκαλιά του goalkeeper της United, Cammy Bell. Εννιά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν Joe Cardle ανατράπηκε στην περιοχή από το Lewis Toshney και φαίνεται να έχουν δίκιο, όμως ο διαιτητής, John McKendrick, δε συγκινήθηκε.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Nick van der Velden έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ που εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο goalkeeper των Pars, David Hutton και το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα.
To σκορ άνοιξε για τη United στο 48’ με κεφαλιά του Simon Murray, μετά από σέντρα του 18χρονου Jamie Robson, και κεφαλιά-πάσα του Tope Obadeyi σε έναν έξοχο συνδυασμό της Dundee Utd. Παρότι οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν πρόβλημα στις στημένες φάσεις η Dunfermline δε μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις. Αντίθετα ήταν η Dundee Utd αυτή που σκόραρε ξανά, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Scott Fraser τελειώνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση. Στις καθυστερήσεις ο goalkeeper της United, Cammy Bell, έπσε στα πόδια των Joe Cardle και Scott Lochhead κρατώντας ανέπαφη την εστία του στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.
DUNDEE UNITED: Bell, Robson, Donaldson, Durnan, Toshney, Flood, Murdoch, Obadeyi (Spittal 69), Van der Velden (Telfer 86), Fraser, Murray (Anier 78). 
DUNFERMLINE ATHLETIC: Hutton, Talbot, Richards-Everton, Ashcroft, Martin, Cardle, Wedderburn (78), Lewis Spence, McCabe (McMullan 37), Higginbotham, Moffat (Lochhead 90+3). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.