Βρήκε σε …βράχο η Celtic ήττα σοκ με 1-0 από τη Lincoln στο Γιβραλτάρ


Το πρώτο επίσημο ματς του Brendan Rodgers στον πάγκο της Celtic δεν πήγε όπως θα περίμεναν όλοι, με τη Celtic να βρίσκει …βράχο στο Γιβραλτάρ,αφού έχασε 1-0 από τους ερασιτέχνες της Lincoln Red.
Η Celtic είχε δύο δοκάρια με το Griffiths κι είχε να αντιμετωπίσει μια αφόρητη ζέστη και τον πλαστικό χορτοτάπητα, όμως αυτά είναι δικαιολογίες που δεν μπορούν να σταθούν, όταν οι Bhoys έχουν απέναντι τους ερασιτέχνες από το Γιβραλτάρ. Έμπειρους μεν, αλλά ερασιτέχνες που εξουδετέρωσαν τα ατού της Celtic με το 4-5-1 που εφάρμοσαν.
Η Celtic είχε την καθολική υπεροχή, όπως αναμενόταν, χωρίς όμως να μπορεί να μπορεί να κάνει φάση στο πρώτο 40λεπτο. Είναι γεγονός ότι ο πρώτος goalkeeper που χρειάστηκε να επέμβει δεν ήταν αυτός των γηπεδούχων, αλλά ο Craig Gordon της Celtic που έπεσε στη γωνία του για να μπλοκάρει το σουτ του Liam Walker στο 30’. Δύο λεπτά αργότερα ο Moussa Dembele έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στο goalkeeper των γηπεδούχων Raul Navas. Ο Dembele ήταν αυτός που έκανε και τη μόνη αξιόλογη φάση για τη Celtid στο πρώτο μέρος, όταν έπιασε στο 41’ το σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Raul Navas. Το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, με τους γηπεδούχους να αγγίζουν τη μεγάλη έκπληξη.
To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σουτ του Leigh Griffiths στο 46’ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Navas και στο 48’ το σκορ άνοιξε, όμως ήταν η Lincoln αυτή που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Efe Ambrose, που είχε καταφέρει να πάρει κίτρινη από το 21’ έκανε ακόμα μία από τις γνωστές του γκέλες κι ο Lee Casciaro μπήκε στην περιοχή και με εντυπωσιακή κίνηση άνοιξε το σκορ. Ο Casciaro ήταν αυτός που είχε σκοράρει ένα χρόνο πριν στο Hampden Park στην ήττα του Γιβραλτάρ από τη Σκωτία με 6-1. Τρία λεπτά αργότερα η Lincoln άγγιξε το 2-0 όμως το σουτ του Calderón Vallejo μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 56’ σούτ του Patiño Blasco έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Craig Gordon με τη Cetic να βρίσκεται σε τρικυμία. Ο Brendan Rodgers έκανε διπλή αλλαγή στο αμέσως επόμενο λεπτό με τους Stuart Armstrong και James Forrest να μπαίνουν στη θέση των Tom Rogic και Ryan Christie.
Στο 58’ η Celtic έχασε μοναδική ευκαιρία όταν ο Janko γύρισε τη μπάλα στην περιοχή κι ο Griffiths έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι σχεδόν εξ επαφής.
Στο 70’ ο Stuart Armstrong έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ από καλή θέση, με τη Celtic να έχει ακόμα ένα δοκάρι στο 78’, πάλι με το Leigh Griffiths, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 83’ ο Navaς απέκρουσε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Nadir Ciftci και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Celtic με την πλέον ντροπιαστική ήττα στην ιστορία της

LINCOLN RED IMPS: Navas, Garcia, Roy Chipolina, Ryan Casciaro, Joseph Chipolina, Bernardo Lopes, Patino (Kenneth Chipolina 94), Walker (Bardon 86), Kyle Casciaro, Calderon, Lee Casciaro (George Cabrera 73).
CELTIC: Gordon, Janko, Ambrose, Sviatchenko, Tierney, Brown, Bitton, Griffiths, Rogic (Armstrong 57), Christie (Forrest 57) Dembele (Ciftci 73).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.