Όρθια η Celtic στο Καζακστάν, 1-1 με Astana

Η Celtic κατάφερε να πάρει 1-1 στο Καζακστάν από την Astana, χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Leigh Griffiths και την απόδοση του Craig Gordon σε ένα ματς που όλα ήταν εναντίον της. Χωρίς 4 αμυντικούς, σε καό αγωνιστικό χώρο, κόντρα στη ζέση και πίσω στο σκορ από το 19’, έμεινε όρθια και απέφυγε μια νέα ήττα στη δεύτερη επίσκεψη στην ιστορία της στο Astana Arena (είχε χάσει πριν 3 χρόνια από τη Shakhter Karagandy).
Η Astana προηγήθηκε με κεφαλιά του Yuri Logvinenko στο 19’, είχε δοκάρι στο 52’ με τον Abzal Beisebekov, όμως το γκολ του Leigh Griffiths στο 78’, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Patrick Roberts, δίνει σαφέστατο προβάδισμα στη Celtic ενόψει της ρεβάνς στη Γλασκώβη.
Ο Brendan Rodgers αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Efe Ambrose και τον 20χρονο Eoghan O'Connell στο κέντρο της άμυνας, με το Mikael Lustig δεξιά και τον Kieran Tierney αριστερά. Με τους Moussa Dembele και Leigh Griffiths μπροστά και τον Patrick Roberts στα άκρα το σχήμα της Celtic έδειχνε επιθετικό κι έκανε την πρώτη φάση μόλις στο 4’ όταν το σουτ του Leigh Griffiths από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Το εικοσάλεπτο έδειχνε να περνά χωρίς κινδύνους για τη Celtic, όμως βρέθηκε πίσω στο 19’. Μια στημένη φάση, ένα κόρνερ, με τον Yuri Logvinenko να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά την ώρα που ο Craig Gordon έβγαινε στο ..πουθενά και το 1-0 ήταν γεγονός για την Astana.
Στο 22’ η Celtic ζήτησε πέναλτι όταν ο Moussa Dembele φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, όμως ο Ιταλός διαιτητής, Paolo Mazzoleni, είχε αντίθετη άποψη. 
Η Astana είχε τον έλεγχο στη συνέχεια με τον Patrick Roberts να είναι η ομαδική απειλή για τους γηπεδούχους και να δέχεται αρκετά σκληρά φάουλ.
Ο Efe Ambrose έκανε τη …συνηθισμένη του γκέλα στο 31’ χάνοντας μια ψηλή μπαλιά κι ήταν ο Craig Gordon που σταμάτησε με εντυπωσιακή απόκρουση τον  Azat Nurgaliev. Στο 34’ ο goalkeeper της Celtic απέκρουσε στην κλειστή γωνία του το σουτ του Abzal Beisebekov που ταλαιπωρούσε συνεχώς τον Kieran Tierney.
Το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι και με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Μόλις στο 48’ Stuart Armstrong ουσιαστικά …πάσαρε στον Patrick Twumasi κι ο Γκανέζος έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ο Abzal Beisebekov συνέχισε να ταλαιπωρεί τον Kieran Tierney και στο 52’ πέρασε για ακόμα μια φορά το νεαρό μπακ της Celtic κι έδωσε στον Azat Nurgaliev που έπιασε το σουτ στο ύψος της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Astana.
Η Celtic συνήλθε και στο 57’ παραλίγο Efe Ambrose να αποστομώσει τις κριτικές του. Ο Νιγηριανός έπιασε μια δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Callum McGregor με τη μπάλα να αλλάζει πορεία στα σώματα και τη Celtic να δείχνει απειλητική για πρώτη φορά στο β’ μέρος.
Στο 78’ ο ασταμάτητος Patrick Roberts έκλεψε τη μπάλα από αμυντικό της  Astana και τη γύρισε στο Griffiths που με τη μία έπιασε το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα.1-1, πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και άμεση αλλαγή ψυχολογίας στις δύο ομάδες. Η Astana προσπάθησε να απαντήσει με τον Junior Kabananga να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Gordon να μπλοκάρει στο 80’, ενώ 4 λεπτά αργότερα οι δύο παίκτες πρωταγωνίστησαν ξανά με τον keeper της Celtic να είναι πάλι ο νικητής.
Στο 90’ ο Leigh Griffiths πάσαρε στο Patrick Roberts όμως το φαλτσαριστό σουτ του Άγγλου έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση. Η Celtic δε θα πρέπει να χει παράπονο που δεν έφυγε με τα ..διπλό μετά από αυτή τη φάση αφού στη 94’ Roger Canas έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ σχεδόν εξ’επαφής, με τους Bhoys να βρίσκονται πάλι εκτεθειμένοι σε στημένη φάση.
Η Celtic είχε τα πάντα εναντίον της (συνθήκες, απουσίες, αγωνιστικός χώρος), όμως η τύχη ήταν με το μέρος της. Από τους κορυφαίους οι Patrick Roberts και Craig Gordon για τους Bhoys, που θα πρέπει να τελειώσουν τη δουλειά στη Γλασκώβη, κάτι που μόνο εύκολο δε θα είναι. Απλά τώρα τα πάντα δείχνουν να είναι υπέρ τους.
ASTANA: Eric, Shitov, Logvinenko, Anicic, Shomko, Maksimovic, Canas, Beisebekov (Ibraimi 85), Nurgaliev (Muzhikov 61), Twumasi, Kabananga (Despotovic 86). 
CELTIC: Gordon, Lustig, Ambrose, O'Connell, Roberts, Armstrong (Forrest 73), Brown, McGregor (Rogic 77), Tierney, Dembele (Bitton 62), Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.