Αstana-Celtic (Preview)

Με πολλά προβλήματα στην άμυνα η Celtic επισκέπτεται για δεύτερη φορά μετά από 3 χρόνια το Astana Arena. Είχε χάσει στην πρώτη της επίσκεψη με 2-0 από τη Shakhter Karagandy στα  play-off του Champions League, για να επικρατήσει με 3-0 στη Γλασκώβη στη ρεβάνς.
Ο Brendan Rodgers είχε αναφερθεί στις δυσκολίες του αγώνα, όπως και ο βοηθός του Chris Davies που είχε τονίσει ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για τη Celtic» όταν επιβεβαιώθηκε ο αντίπαλος των Bhoys.
Σήμερα όμως τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα για τους πρωταθλητές Σκωτίας που είναι στο Καζακστάν χωρίς 5 κεντρικούς αμυντικούς. Ο Erik Sviatchenko προστέθηκε στους τραυματίες Jozo Simunovic και Dedryck Boyata, ενώ απουσιάζουν επίσης ο Kristoffer Ajer και ο νεοαποκτηθείς Kolo Toure που έμεινε στη Γλασκώβη. Ο μέσος Stefan Johansen δεν ταξίδεψε στο Καζακστάν για «προσωπικούς λόγους» σύμφωνα με το Brendan Rodgers που προβληματίζεται για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μόνοι διαθέσιμοι ο επιρρεπής στο λάθος Efe Ambrose και ο 20χρονος Eoghan O'Connell, 20 που σκόραρε στο ματς με τη Leicester. O δεξιός μπακ Mikael Lustig ίσως χρησιμοποιηθεί στο κέντρο της άμυνας.
Η Astana, έχει παιχνίδια στα πόδια της, είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 21 ματς και μοναδική της απώλεια είναι ο αρχηγός της ομάδας, Tanat Nusserbayev που έχει τραυματισθεί στο γόνατο.
Ο πλαστικός χορτοτάπητας, η αφόρητη ζέστη και η διαφορά ώρας είναι πρόσθετα εμπόδια για τη Celtic, που έκανε τη Δευτέρα εξάωρη πτήση για να καλύψει τα 5.000 χιλιόμετρα που χωρίζουν τη Γλασκώβη από τη Καζακστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.