H Celtic και το International Champions Cup

Η Celtic υποδέχεται σήμερα την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Leicester City, στο πρώτο από τα 3 ματς που θα δώσει στο International Champions Cup, με τις Barcelona και Inter να είναι οι επόμενοι αντίπαλοι της ομάδας του Brendan Rodgers. Τι είναι όμως ακριβώς το περίφημο ΙCC (International Champions Cup);
To διεθνές τουρνουά ξεκίνησε το 2013 με τη συμμετοχή 8 ομάδων στις Η.ΠΑ. Το 2014 επεκτάθηκε στην Καναδά και το 2015 στην Αυστραλία και την Κίνα. Το 2016, προστέθηκαν ακόμα περισσότερες ομάδες στο τουρνουά και πολλά από τα παιχνίδια του θα διεξαχθούν στην Ευρώπη.
Η Celtic παίρνει μέρος για πρώτη φορά όπως και η Leicester City που αντιμετωπίζει σήμερα.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης οι Barcelona , Chelsea, Bayern Munich, AC Milan, Manchester United, Manchester City, Borussia Dortmund, Liverpool, Melbourne Victory, Tottenham και Atletico Madrid.
Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε 4 διαφορετικές ηπείρους τις επόμενες βδομάδες. Η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς είναι αυτή που θα κατακτήσει τη διοργάνωση.
Κάθε ομάδα θα δώσει 3 παιχνίδια σε Ευρώπη, Η.Π.Α. και Αυστραλία, στις αντίστοιχες εκδοχές της διοργάνωσης, ενώ Manchester City, Borussia Dortmund και Manchester United θα δώσουν μόλις δύο παιχνίδια στην Κινέζικη διοργάνωση του ICC.
Κάθε τουρνουά (σε Ευρώπη, Η.Π.Α. Κίνα και Αυστραλία) θα έχει το δικό του νικητή.
Πέρυσι η Pari S.G. ήταν η νικήτρια στις Η.ΠΑ. ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τις διοργανώσεις τις Κίνας και της Αυστραλίας.
Η Celtic ξεκινά με τη Leicester City, στο Celtic Park, στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τη Barcelona στο Aviva Stadium του Δουβλίνου και την Inter στο Thomond Park του Limerick.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Celtic στο ICC σε ώρα Ελλάδος:

Celtic - Leicester –
Σάββατο 23 Ιουλίου, Celtic Park, 19:30

Barcelona - Celtic -
Σάββατο 30 Ιουλίου, Aviva Stadium, 18:00

Celtic - Inter Milan - Σάββατο 13 Αυγούστου, Thomond Park, 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.