Τα εύκολα δύσκολα η Celtic, 5-2 τη Hapoel Beer Sheva

Η Celtic κατάφερε να μετατρέψει μια αναμέτρηση που έδειχνε τελειωμένη (3-0 στο πρώτο ημίχρονο), σε αγχωτική, κάνοντας τη ρεβάνς στο Ισραήλ να δείχνει από εύκολη δύσκολη, για να γίνει ξανά ..εύκολη. Η ομάδα του Rodgers ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε 3-0 και φάνηκε να τελειώνει την υπόθεση πρόκριση, δέχτηκε όμως δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά στην επανάληψη και το ταξίδι της στο Ισραήλ έδειχνε πολύ δύσκολο. O Moussa Dembele αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» καθώς 3 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έκανε το 4-2, για να ανακτήσει τη διαφορά των 3 τερμάτων στο 85’ όταν ο Scott Brown έκανε το 5-2, γιορτάζοντας ιδανικά την 69η εμφάνιση του σε ευρωπαϊκά ματς για τη Celtic.
Τρείς αλλαγές έκανε ο Rodgers στην ομάδα που είχε κατεβάσει κόντρα στη Motherwell πριν μια βδομάδα, με τον Kolo Toure να ξεκινά αντί του Saidy Janko, το Mikael Lustig να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Kieran Tierney να παίρνει τη θέση του Emilio Izaguirre στα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Leigh Griffiths με τον Moussa Dembele στον πάγκο μαζί με τον Erik Sviatchenko που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
O αρχηγός των Bhoys, Scott Brown, έφτασε τον αριθμό ρεκόρ των 69 ευρωπαϊκών αγώνων με τη φανέλα της Celtic και παραλίγο να το γιορτάσει ανοίγοντας το σκορ, έμελλε πάντως να ήταν αυτός που θα το έκλεινε.
Mόλις στο 3’ η Celtic έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα όταν ο Kieran Tierney έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Leigh Griffiths δεν την κοντρόλαρε για να φτάσει στο Scott Brown, το αριστερό σουτ του οποίου απέκρουσε ο keeper της Hapoel, David Goresh.
Έξι λεπτά αργότερα οι Bhoys πήραν το προβάδισμα.  Ο Griffiths έβγαλε την μπαλιά στον Scott Sinclair, που φάνηκε να ανατρέπεται από τον David Goresh που έκανε έξοδο, για να φτάσει η μπάλα στον Tom Rogic που δε δυσκολεύθηκε να κάνει το 1-0 στο 9’.
Στο 12’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Scott Sinclair βρέθηκε στο έδαφοες μέσα στην περιοχή από άγαρμπο μαρκάρισμα του Ovidiu Hoban, όμως ο Σλοβένος διαιτητής δε συγκινήθηκε.
H Celtic διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα κι έδειχνε επικίνδυνη κάθε φορά που έβγαινε μπροστά. Στο 35’ ο Sinclair άλλαξε τη μπάλα με τον Tierney και την ξαναβρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του ήταν αδύνατο κι ο Goresh μπλόκαρε εύκολα. Δεν πέρασε 4 λεπτά κι ο Sinclair έφυγε από τα δεξιά έδωσε στο Forrest που σέντραρε στο πίσω δοκάρι για να κάνει ο Griffiths το 2-0 με καρφωτή κεφαλιά στο 40’. To ημίχρονο έκλεισε ακόμα καλύτερα για τους Bhoys αφού ο Leigh Griffiths με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0.
Η Celtic φάνηκε να μπαίνει με το ίδιο κέφι στην επανάλψη με το McGregor να πιάνει το σουτ στο 53’ και τον Goresh να μπλοκάρει άνετα. Μέσα σε δύο λεπτά τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Αντεπίθεση της Hapoel στο 55’, πρώτο σουτ στο στόχο από τον  Maranhao και το σκορ έγινε 3-1.
Στο 57’ νέο σουτ από τον Melikson από το ύψος της περιοχής και 3-2, με τους Ισραηλινούς να πετυχαίνουν δύο γκολ σε δύο λεπτά με τα πρώτα εύστοχα σουτ που επιχείρησαν! Εικόνες από το περσινό ματς με τη Malmo ήρθαν στο μυαλό πολλών, όταν η Celtic κέρδιζε 2-0 για επικρατήσει τελικά με 3-2 και να χάσει την πρόκριση στη Σουηδία. Αυτή τη φορά όμως στον πάγκο ήταν ο Rodgers κι έπαιξε το …χαρτί του Moussa Dembele. Ο νεαρός Γάλλος μπήκε στο 70’ και στο 73’ έκανε το 4-2 με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Griffiths και άστοχη έξοδο του Goresh.  Οι Bhoys συνέχισαν να δείχνουν ευάλωτοι πίσω και στο 76’ ο Maharan Radi έπιασε την κεφαλιά με τον Craig Gordon να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια  υπήρχαν διαμαρτυρίες για πέναλτι και από τις δύο ομάδες, στο 78’ σε ανατροπή του James Forrest από τον Loai Taha και στο 80’ με το Scott Brown να χρησιμοποιεί το χέρι του. Και στις δύο περιπτώσεις ο διαιτητής, Damir Skomina, έδειξε «παίζεται».
Στο 85’ ο αρχηγός της Celtic πέτυχε το γκολ που χρειαζόταν η ομάδα του. Ο  Scott Brown έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και γύρισε σε αυτόν για να τη στείλει αυτή τη φορά στα δίχτυα. Το τελικό 5-2 δίνει σαφέστατο προβάδισμα στη Celtic, όμως οι αμυντικές της αδυναμίες προκαλούν προβληματισμό. Τέλος καλό, όλα καλά; Θα φανεί μετά τα ρεβάνς στο Ισραήλ, η Celtic θα πρέπει να …αυτοκτονήσει για να χάσει την πρόκριση, έδειξε όμως τέτοιες τάσεις απόψε.

CELTIC: Gordon, Lustig (Janko 63), Toure, O'Connell, Tierney, Forrest, Brown, Rogic (Dembele 70), McGregor (Bitton 61), Sinclair, Griffiths. 
HAPOEL BEER SHEVA: Goresh, Biton, Hoban (Buzaglo 79), Taha, Tzedek, Davidadze, Melikson, Radi (Broun 85), Ogu, Nwakaeme, Maranhao (Sahar 69).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.