Απειλούν με συλλήψεις τους οπαδούς της Celtic που θα έχουν σημαίες της Παλαιστίνης

Η Celtic θα συναντήσει απόψε την Hapoel Beer Sheva που αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο για την είσοδο της στους ομίλους του Champions League.
Ήδη πολλοί φίλοι των Bhoys έχουν οργανωθεί και θα έχουν σημαίεςτης Παλαιστίνης στο γήπεδο, αψηφόντας το πρόστιμο που θα φέρει αυτή η κίνηση στην ομάδα τους. Το είχαν κάνει και το 2014 σε ματς για τα προκριματικά του Champions League, όταν αντίπαλος ήταν η KR Reykjavik, πώς να μην το κάνουν τώρα που θα βρεθούν απέναντι σε ομάδα από το Ισραήλ;
Πέρα από το -δεδομένο- πρόστιμο από την Uefa οι οπαδοί της Celtic κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση σύμφωνα με την αστυνομία της Σκωτίας!
Ο Επιθεωρητής της αστυνομίας της Σκωτίας,  Alan Murray,  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε ματς η αστυνομία παρακολουθεί τη συμπεριφορά των θεατών, αλλά και τα πανό και τις σημαίες και κρίνει αν υπάρχει ή όχι εγκληματική συμπεριφορά για να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Μπορεί η μεταφορά της σημαίας ενός ξένου κράτους να μη θεωρείται ότι προσβάλλει ή προκαλεί, όμως σε αυτή την περίπτωση ο κυματισμός της σημαίας με δεδομένη τη φύση (εθνικότητα) των συγκεκριμένων αντιπάλων μπορεί να θεωρηθεί ότι προκαλεί μίσος σε ομάδα συγκρκριμένων ατόμων, κάτι που αναφέρεται στον κανονισμό, στο εδάφιο 4, που αφορά εθνικότητα ή εθνική καταγωγή».
Πιο απλά η αστυνομία της Σκωτίας μπορεί να θεωρήσει ότι αν η σημαία της Παλαιστίνης κυματίσει στο Celtic Park …σπέρνει το μίσος και προκαλεί τους Ισραηλινούς, άρα μπορεί ο εκάστοτε κάτοχος της να συλληφθεί. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.