Με πρόστιμο και κλείσιμο κερκίδων κινδυνεύει η Celtic

Oι οπαδοί της Celtic δεν πτοήθηκαν χθες από τις απειλές της αστυνομίας κι οι σημαίες της Παλαιστίνης κυμάτισαν στο Celtic Park στο ματς με την Hapoel Beer Sheva.
Το πρόστιμο δείχνει αναπόφευκτο από την UEFA, αναμένεται αρκετά αυστηρό, ενώ υπάρχει και η απειλή να κλείσουν κερκίδες (προφανώς αυτή της Green Brigate), μιας κι είναι η ένατη φορά μέσα σε 5 χρόνια που οι φίλοι των Bhoys έρχονται σε ανοικτή κόντρα με την UEFA.
H Celtic έχει πληρώσει πάνω από 100.000 λίρες σε πρόστιμα στην UEFA κι αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα ματς που έχουν κοστίσει οικονομικά στους Bhoys.

Δεκέμβριος 2015: Fenerbahce (εκτός έδρας). 10.000 λίρες για χρήση φωτοβολίδων και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Μάρτιος 2015: Inter (εκτός έδρας). 5.850 λίρες για ανάρμοστη συμπεριφορά και 3.650 λίρες για φωτοβολίδες.

Φεβρουάριος 2015. Dinamo Zagreb (εκτός έδρας). 7.400 λίρες πρόστιμο για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ιούλιος 2014. KR Reykjavik (εντός έδρας). 16.000 λίρες για παράνομο πανό. Προφανώς πρόκειται για το πανό που έγραφε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ενώ υπήρχαν και πολλές σημαίες της Παλαιστίνης στο ματς.

Δεκέμβριος 2013. Milan (εντός έδρας). 42.000 για παράνομο πανό. Πρόκειται για το πανό που απεικόνιζε το William Wallace και τον Ιρλανδό απεργό πείνας Bobby Sands.

Ιούλιος 2013. Cliftonville (εντός έδρας). 4.200 λίες για φωτοβολίδες

Μάρτιος 2012. Udinese (εκτός έδρας). 21.000 λίρες για φωτοβολίδες και παράνομο πανό. Το περίφημο πανό που έγραφε «Fuck UEFA»

Δεκέμβριος 2011. Rennes (εκτός έδρας). 12.700 λίρες για παράνομα τραγούδια και συνθήματα.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι σχέσεις της UEFA με τους οπαδούς της Celtic δεν είναι κι οι καλύτερες τα τελευταία χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τονίζει ότι δεν επιτρέπει συνθήματα και πανο πολιτικού χαρακτήρα στις διοργανώσεις της, είναι όμως γεγονός ότι πολιτικά κριτήρια έχουν εφαρμοστεί πολλές φορές για να αποφασίσουν τη συμμετοχή ή τoν αποκλεισμό ομάδων διαφόρων χωρών στις εκάστοτε διοργανώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.