Αποσύρεται από την εθνική Ιρλανδίας ο Robbie Keane

O Robbie Keane ανακοίνωσε επίσημα ότι σταματά το ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων και το παιχνίδι της Ιρλανδίας με το Ομάν στις 31 Αυγούστου στο Aviva Stadium θα είναι το τελευταίο της καριέρας του.
Ο 36χρονος επιθετικός είναι ο αρχηγός της εθνικής Ιρλανδίας μετρά 145 συμμετοχές και 67 γκολ, με την Ιρλανδία, όντως ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Το 2010 και το 2013 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην εθνική Ιρλανδίας, ενώ το 1998 και το 1999 είχε πάρει τον ανάλογο τίτλο στην εθνική νέων της Ιρλανδίας. Είναι ο πρώτος -εν ενεργεία- σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων (μετά την αποχώρηση του Μiroslav Klose τον Αύγουστο του 2014) και πέμπτος σκόρερ όλων των εποχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ όλω των εποχών σε προκριματικές φάσεις Ευρωπαϊκώ Πρωταθλημάτων (γνωστά ως Euro), πρώτος σκόρερ της Ιρλανδίας στο Μουντιάλ του 2002 στο οποίο οδήγησε την εθνική μέχρι τους 16, ενώ έχει αγωνισθεί με την Ιρλανδία στα τελικά του Euro 2012 και του Euro 2016.
Έχει φορέσει τη φανέλα γνωστών βρετανικών ομάδων (Wolves, Coventry, Leeds Utd, Tottenham, Liverpool, Celtic, West Ham) και της ιταλικής Inter.
Είναι παίκτης της L.A. Galaxy στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.