Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο οπαδός των Hibs Sam Martinez

Ένας από τους γηραιότερους σε ηλικία ανθρώπος στη Σκωτία απεβίωσε σήμερα, ο Sam Martinez, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Σκωτίας από την αγαπημένη του Hibernian.
O Sam Martinez ήταν οπαδός των Hibs από το 1945 που ήρθε στο Εδιμβούργο. Καταγόμενος από τη Belize (ανεξάρτητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής)  ο πιστός Hibby είχε παρακολουθήσει 10 τελικούς κυπέλλου Σκωτίας στους οποίους συμμετείχε η αγαπημένη του Hibernian, χωρίς να κατακτήσει το τρόπαιο.
Ο 11ος (αυτός που έγινε τον περασμένο Μάιο) ήταν και ο τυχερός με τη Hibernian να επικρατεί 3-2 των Rangers και να κατακτά το πρώτο της κύπελλο Σκωτίας μετά το 1902.
Ο Sam είχε δηλώσει τότε ότι αυτή ήταν «η καλύτερη μέρα της ζωής μου» κι έγινε θρύλος στις τάξεις των οπαδών των Hibs, αλλά και άλλων ομάδων, που μεταχειρίζονταν το φοβερό παππού σα rock star, ενώ ο αμυντικός των Hibs, Liam Fontaine, είχε χαρακτηρίσει το γερο-Sam «πραγματικό θρύλο».
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη κόρη του, την Jackie, πέθανε σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο, μάλλον από συγκοπή. Είχε ένα γαλήνιο και γρήγορο θάνατο έχοντας στο πλάι του την οικογένεια του.
Πλήρης ημερών, μπορεί πια να βλέπει από ψηλά την αγαπημένη του Hibernian.  
O γηραιότερος άνθρωπος στη Σκωτία παραμένει ο  Alf Smith, που έγινε 108 ετών τον περασμένο Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.