Mε γκολ του Sinclair στο ντεμπούτο του, η Celtic 2-1 τη Hearts στο Tynecastle

O Scott Sinclair έκανε ένα ιδανικό ντεμπούτο (μερικές ώρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του) με τη Celtic, σημειώνοντας το γκολ που της έδωσε μια μεγάλη νίκη επί της Hearts, με 2-1 στο Tynecastle σε ένα συναρπαστικό ματς. Ο 27χρονος εξτρεμ είχε μπει στο 61’ στη θέση του Stuart Armstrong και στο 81’ σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Οι Bhoys είχαν προηγηθεί στο 7’ με το Forrest κι η Hearts είχε ισοφαρίσει με πέναλτι του Jamie Walker στο 36’, με το διαιτητή John Beaton να …καταφέρνει να αδικήσει και τις δύο ομάδες, μιας και το γκολ της Celtic μπορούσε να ακυρωθεί ως offside, ενώ αδίκως καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Hearts.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασιστικά κι είχαν ένα σουτ του Conor Sammon στο 2’ που έφυγε άουτ, όμως πέντε λεπτά αργότερα η Celtic άνοιξε το σκορ. Ο James Forrest έπαιξε άψογα το 1-2 με τον Callum McGregor και με ένα εντυπωσιακό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 7’. Στα replays o Stuart Armstrong, που είναι offside, φάνηκε να στέκεται μπροστά από το goalkeeper της Hearts, επηρέαζε η φάση ή όχι; Το γκολ θα μπορούσε να μη μετρήσει.
Η Hearts έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 23’ όταν η κεφαλιά του -πρώην παίκτη της Celtic- Tony Watt, έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 24’ ήταν η σειρά του Leigh Griffiths να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Το ματς είχε πάρει φρενήρη ρυθμό και στο 33’ ο James Forrest έκανε άνω κάτω την άμυνα της Hearts και μπήκε στην περιοχή, όμως το πλασέ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Jack Hamilton.
Ένα λεπτό αργότερα η Hearts κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Kieran Tierney στον Jamie Walker, σε μια φάση που ο μπακ της Celtic είχε κάνει πίσω για να αποφύγει την παράβαση. Ο Jamie Walker εκτέλεσε ό ίδιος το πέναλτι φέρνοντας το ματς στα ίσα. Μεγάλη ευκαιρία για τη Celtic στο 37’ με τον Moussa Dembele να μπαίνει στην περιοχή, το Jack Hamilton να αποκρούει και το Leigh Griffiths να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, για να την διώξει με ακροβατική κεφαλιά ο Alim Ozturk στέλνοντας τη στην αγκαλιά του goalkeeper του. Ήταν τόσο εντυπωσιακή η φάση, που ο αμυντικός της Hearts πανηγύρισε σαν να είχε σκοράρει.
Οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-1 στα αποδυτήρια κι η Celtic ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στην επανάληψη, με το Leigh Griffiths να νικιέται στο 46’ από το Jack Hamilton. Ο Griffiths έκανε μερικά σου στη συνέχεια με τη Celtic να ελέγχει το ματς, όμως μετά το 60 ο ρυθμός άρχισε να πέφτει. Οι Bhoys έφτασαν στο 67’ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όμως το σουτ του Moussa Dembele έφυγε άουτ. Η συνέχεια ανήκε στη Hearts που έχασε μια ευκαιρία στο 75’ με τον Conor Sammon κι ακόμα μία μεγαλύτερη στο 78’ με το Robbie Muirhead να γλυστρά, πριν πλασάρει, απέναντι στο Gordon.
Αντί να σκοράρει η Hearts όμως, σκόραρε η Celtic. O Leigh Griffiths έβγαλε μια συρτή σέντρα από τα αριστερά κι ο Scott Sinclair  με απευθείας πλασέ έκανε το 1-2. Το σκορ κράτησε στο 89’ ο Craig Gordon αποκρούοντας το σουτ του Don Cowie κι η Celtic ξεκίνησε με μεγάλη νίκη την υπεράσπιση του τίτλου της, στο ντεμπούτο του Brendan Rodgers στη μεγάλη κατηγορία της Σκωτίας.
HEARTS: Hamilton, Paterson, Souttar, Rossi, Rherras, Walker, Cowie, Djoum, Nicholson, Watt (Muirhead 61), Sammon (Buaben 73).  
CELTIC: Gordon, Lustig, Toure, O’Connell (Rogic 73), Tierney, Forrest, McGregor, Brown, Armstrong (Sinclair 61), Griffiths (Janko 83), Dembele. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.