Σαν σήμερα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1913 #1

Σαν σήμερα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1913 γεννιέται ο Bill Shankly στο Glenbuck του East Ayrshire στη Σκωτία. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε στις Carlisle Utd και Preston North End (με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας) και φόρεσε 12 φορές τη φανέλα της εθνικής Σκωτίας.
Έκανε το όνομά του ως προπονητής, περνώντας από τις Carlisle Utd, Grimsby Town, Workington και Huddersfield Town για να γίνει θρύλος στη Liverpool.
Ουσιαστικά είναι ο Bill Shankly που δημιούργησε το μύθο της Liverpool, αφου παρέλαβε μια ομάδα β’ κατηγορίας (Second Division τότε) και την ανέβασε -ως πρωταθλήτρια- στη μεγάλη κατηγορία τη μετέτρεψε σε πρωταγωνίστρια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Κατέκτησε μαζί της 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και τέσσερα Charity Shield Αγγλίας και ένα κύπελλο UEFA.
Κάθησε 15 χρόνια στον πάγκο των Reds, ο μύθος του ζει ακόμα, οι ρήσεις του δεν έπαψαν να συζητούνται κι οι οπαδοί των Reds τιμούν την μνήμη του λατρεύοντας τον σα Θεό.
Το άγαλμά του υπάρχει στο Anfield, πύλες στο γήπεδο έχουν πάρει το όνομά του και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ποδόσφαιρο της Σκωτίας. Σήμερα συμπληρώνονται 103 χρόνια από τη γέννηση του….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.