Γκολ και θέαμα στη μά-Χ-η της Βρετανίας, Celtic-Manchester City 3-3

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο φάσεις και γκολ, Celtic και Manchester City αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 σε μια συγκλονιστική βραδιά στο Celtic Park.
Η Celtic προηγήθηκε 3 φορές με δύο γκολ του Moussa Dembele (στο 3’ και το 47’), κι ένα αυτογκόλ του Raheem Sterling, για να απαντήσει ισάριθμες φορές η City με τους Fernandinho στο 12’,  Sterling στο 28’ και Nolito στο 55’.
Eκτός από τον Craig Gordon κάτω από τα δοκάρια, επέστρεψε και ο Kolo Toure στην άμυνα της Celtic, με το Leigh Griffithsνα μένει στον πάγκο. Η City είχε 3 αλλαγές από το παιχνίδι της με τη Swansea, με τους Pablo Zabaleta, Gael Clichy και Nolito να ξεκινούν, τον Aleksandar Kolarov να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας και τον John Stones στον πάγκο.
Το ξεκίνημα δεν μπορούσε να είναι καλύτερο για τους γηπεδούχους, με τον Rogic να εκτελεί φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στο πίσω δοκάρι για τον James Forrest, που τη γύρισε στην εστία για να την προωθήσει στα δίχτυα ο Moussa Dembele (φτάνοντας τα 11 γκολ φέτος) στο 3’, με τη City να διαμαρτύρεται, δίκαια, για offside. 1-0, με το γκολ να σημειώνεται στο 2:23 και να είναι το γρηγορότερο που έχει πετύχει η Celtic στο Champions LeagueΑπό στημένη φάση η Celtic άγγιξε το 2-0 στο 6’, με τον Erik Sviatchenko να βάζει το κεφάλι του στη σέντρα του Scott Sinclair και το Moussa Dembele να γυρίζει και να σουτάρει για να αποκρούσει ο keeper της City, Claudio Bravo.
Κυριαρχία των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο, με τη City να φτάνει κοντά στην ισοφάριση στο 11’ με τον Sergio Aguero να βγάζει τη μπάλα στο David Silva, τον Gordon να κάνει έξοδο και τον Erik Sviatchenko να προλαβαίνει με τάκλιν να στείλει τη μπάλα κόρνερ. Από το κόρνερ ήρθε και το 1-1 για τη City στο 12’, με τη μπάλα να μην απομακρύνεται, τον Kolarov να μην πιάνει καλά το σουτ για να φτάσει η μπάλα στον Fernandinho που δε δυσκολεύθηκε να φέρει το ματς στα ίσα.
Στο 14’ ο Tom Rogic με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Claudio Bravo και στο 14’ ήταν η σειρά της City, με το συτ του Nolito να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Craig Gordon.
Η Celtic πήρε ξανά το προβάδισμα στο 20’, με τον Tom Rogic να βγάζει στον  Kieran Tierney κι ο νεαρός αριστερός μπακ (στην 50η εμφάνιση του με τη Celtic) γύρισε τη μπάλα, που βρήκε στο πόδι του Raheem Sterling και κατέληξε στα δίχτυα του Claudio Bravo. Ο Άγγλος εξτρεμ εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του 8 λεπτά αργότερα, όταν ο David Silva εκμεταλλεύθηκε ένα γλύστριμα του Scott Brown, για να του περάσει τη μπάλα και το 2-2 στο 28’ από τον Raheem Sterling ήταν γεγονός. Στο 31’ ο Sterling έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Nicolas Otamendi να βάζει το κεφάλι του για να αλλάξει την πορεία της μπάλα στέλνοντας την ελάχιστα άουτ, στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους.
Η Celtic μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και 71 δευτερόλεπτα μετά, προηγήθηκε για τρίτη φορά. Ο Kieran Tierney έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Aleksandar Kolarov έχασε τη μπάλα κι ο Moussa Dembele με ένα ανάποδο γυριστό σουτ έκανε το 3-2 στο 47’. Τρία λεπτά αργότερα ο Craig Gordon μπλόκαρε τη μπάλα στο χαμηλό σουτ του Nolito, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει μία ακόμα ισοφάριση στο 55’.
Συνδυασμός των David Silva και Sergio Aguero, ο Craig Gordon απέκρουσε το σουτ του δεύτερου, αλλά ήταν ο Nolito που βρέθηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίχτυα, με την άμυνα των Bhoys να εκτίθεται ξανά. 3-3.
Στο 63’ ο Erik Sviatchenko σταμάτησε την κεφαλιά του Sergio Aguero με τη Celtic να δείχνει σημάδια κόπωσης και τη City να ελέγχει πια το ρυθμό. Στο 83’ το σουτ του Fernandinho έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 90’ ο Ilkay Gundogan έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Erik Sviatchenko όμως ο Craig Gordon αντέδρασε ενστικτωδώς πετώντας τη μπάλα κόρνερ. Ήταν η τελευταία μεγάλη φάση μιας συγκλονιστικής αναμέτρησης που έληξε 3-3. Ένα παιχνίδι γεμάτο μπάλα, χωρίς ούτε μία κίτρινη κάρτα, με τη City του Guardiola να μην κάνει τελικά το 11 στα 11 για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Tottenham το 1961. 
Η Celtic πήρε πανάξια τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο, θα ήταν κρίμα να μην πάρει κάτι σε ένα ματς που προηγήθηκε 3 φορές. Το 7-0 από τη Barcelona έχει αρχίσει να ξεθωριάζει, από τη λάμψη μιας χορταστικής ποδοσφαιρικής παράστασης, που μόνο ο Παράδεισος που λέγεται Celtic Park, μπορεί να προσφέρει σε μια ευρωπαϊκή βραδιά. Η ήττα της Gladbach από τη Barcelona φέρνει τους Bhoys ένα βαθμό πάνω από τους Γερμανούς, με τις διπλές τους αναμετρήσεις που ακολουθούν να κρίνουν ποια ομάδα θα πάρει την 3η θέση για το Europa League, μιας κι η πρώτη δυάδα, είναι -ρεαλιστικά- καπαρωμένη.
Θα μεσολαβήσουν όμως 3 βδομάδες μέχρι το επόμενο Champions League, για την ώρα οι φίλοι των Bhoys μπορούν να νοιώθουν χορτασμένοι από μια απολαυστική ευρωπαϊκή βραδιά.

CELTIC: Gordon, Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney, Bitton (Griffiths 84), Brown, Forrest (Roberts 81), Rogic (Armstrong 57), Sinclair, Dembele.
MANCHESTER CITY: Bravo, Zabaleta, Otamendi, Kolarov, Clichy (Stones 73), Fernandinho, Gundogan, Silva, Sterling, Nolito (Fernando 76), Aguero.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.