Celtic-Manchester City (preview)

Mε τον Craig Gordon κάτω από τα δοκάρια η Celtic θα υποδεχτεί απόψε την Manchester City στη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League. Ο Dorus de Vries δεν είναι ακόμα έτοιμος (μετά  τον τραυματισμό που υπέστη στο 6-1 των Bhoys επί της Kilmarnock το Σάββατο) κι ο Brendan Rodgers δε θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του, όπως αποκάλυψε χθες. Είναι μόλις η δεύτερη φορά αυτό το μήνα που θα ξεκινήσει ο Gordon (η άλλη ήταν στο 2-0 επί της Alloa στο League Cup) κι ο Σκωτσέζος keeper θα προσπαθήσει να ξανακερδίσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα. Ο Leigh Griffiths επέστρεψε από τραυματισμό, έπαιξε 25 λεπτά στο ματς με την Killie, όπου σημείωσε ένα γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι, πιθανότατα όμως να είναι ο Moussa Dembele αυτός που θα ξεκινήσει. Ο παλιός εξτρεμ της City, Scott Sinclair, είναι σε εντυπωσιακή φόρμα, σημειώνοντας 6 γκολ σε ισάριθμα μας πρωταθλήματος, κι αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα, όπως κι ένας άλλος παλιός παίκτης της City o Kolo Toure.  Ο μέσος Gary Mackay-Stevens δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενώ ο Patrick Roberts που είναι δανεικός από τη City στην Celtic, αναμένεται να είναι στην αποστολή και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί. Η Celtic οδηγεί με άνεση την κούρσα στη Σκωτία, 4 βαθμούς μπροστά από την Aberdeen και με ένα ματς στο χέρι, στην πρεμιέρα τυο 3ου ομίλου όμως γνώρισε διασυρμό με 7-0 από την Barcelona και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της.
Η City είναι στον κορυφή της αγγλικής Premier, μετρώντας 6 νίκες σε ισάριθμα ματς κι έχοντας κερδίσει και όσα παιχνίδια έδωσε στην Ευρώπη, μετρά 10 στα 10. Αν κερδίσει και στο Celtic απόψε κάνει το 11 στα 11 σε όλες τις διοργανώσεις ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Tottenham που είχε κάνει το 11 στα 11 στο ξεκίνημα της σεζόν 1960/61. Ο Guardiola πάντως δήλωσε ότι δεν τον απασχολεί το ρεκόρ, θέλει να βελτιώνεται η ομάδα του και θα επιδιώξει τη νίκη που φέρνει κι άλλες νίκες μιας και αυξάνει την αυτοπεποίθηση της ομαδας. Οι Kevin De Bruyne, Vincent Kompany και Fabian Delph είναι εκτός αποστολής όπως επιβεβαίωσε ίδιος ο τεχνικός της City. Oι τρεις παίκτες δεν προπονήθηκαν σε αντίθεση με τον Yaya Toure, με τον Pep Guardiola να δηλώνει ότι δεν θα τον επιλέξει μέχρι να πάρει τη συγγμώμη από τον ατζέντη του παίκτη, Dimitri Seluk, για σχόλια που έκανε στα media.
Άγνωστο αν ο Guardiola επιλέξει να ξεκουράσει τον Aguero και προτιμήσει τον φορμαρισμένο Iheanacho μπροστά.
Μόνο δύο ομάδες έχουν κερδίσει τη Celtic στην έδρα τους στους ομίλους του Champions League, η Barcelona (δύο φορές) και η Milan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.