Hρέμησε στη Hamilton o Σαρρής

Ο Γιώργος Σαρρής έχει βρει την ησυχία του στη Hamilton και απολαμβάνει πια τη ζωή στη Σκωτία, έχοντας φύγει μακριά από την Τουρκία και το φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων. Βασικός κι αναντικατάστατος στoυς Accies, o Σαρρής έδωσε μια συνέντευξη στη σκωτσέζικη «Daily Record» που δημοσιεύθηκε πριν το Σαββατιάτικο 1-1 της ομάδας του με την St Johnstone.
«Ήξερα ότι η Hamilton ενδιαφερόταν το καλοκαίρι του 2015, αλλά είχα ένα πρόβλημα με το συμβόλαιο μου στην ΑΕΚ, μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών κι η Kayseri Erciyesspor εμφανίστηκε σχεδόν στο τελευταίο δευτερόλεπτο» δήλωσε ο 27χρονος αμυντικός και συνέχισε: «Αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα για πρώτη φορά στη ζωή μου και δουλέψω σε μια χώρα που λίγοι Έλληνες έχουν πάει για προφανείς λόγους. Πέρα από την καχυποψία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, η Τουρκία έχει πρόβλημα με την τρομοκρατία κι έγιναν κάποιες μεγάλες επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα όσο ήμουν εκεί. Ευτυχώς κι οι δύο αυτές πόλεις ήταν μακριά από εκεί που ήμουν, αλλά σίγουρα επηρεάζεσαι κι όσο είσαι στις πιο αγροτικές περιοχές στην ενδοχώρα προκύπτουν διάφορα θέματα. Όσο πιο βαθιά μπαίνεις στην Ανατολία τόσο πιο πολύ απομακρύνεσαι από τον πολιτισμό, είσαι κοντά σε μέρη όπως η Συρία, όπου οι άνθρωποι είναι περισσότερο κολλημένοι στο παρελθόν αντί να είναι προοδευτικοί» τόνισε ο Έλληνας αμυντικός προσθέτοντας: «Όταν πήρα την απόφαση να πάω στην Τουρκία όλη μου η ζωή πέρασε μπροστά από τα μάτια μου κι αναρωτιόμουν τι θα γίνει γιατί δεν μας συμπαθούν οι άνθρωποι εκεί, μόνο δύο Έλληνες είχαν παίξει στο παρελθόν εκεί, αλλά ένοιωσα ότι ήταν αυτό που χρειαζόμουν, πίστευα στον εαυτό μου. Σχεδόν κανείς στην ομάδα δεν μιλούσε αγγλικά κάτι που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα, αλλά ήμουν ο καλύτερος παίκτης και μου φέρονταν πολύ καλύτερα π’ότι περίμενα. Αν ήμουν κακός θα έλεγαν “είναι κακός κι είναι και Έλληνας” δεν είχα πάντως προβλήματα με οπαδούς άλλων ομάδων γιατί είμαι ευγενής παίκτης, αν χτυπήσω κάποιον κατά λάθος πάντα θα πάω να του δώσω το χέρι για να σηκωθεί, για να καταλάβουν ότι αυτό είναι απλά το ποδόσφαιρο δεν είμαστε εχθροί.»
Παρότι κατάφερε να κερδίσει τους συμπαίκτες του και τους Τούρκους οπαδούς, ο Γιώργος Σαρρής δεν ένοιωσε ποτέ αποδεκτός από το γενικότερο πληθυσμό και ποτέ δεν ένοιωσε ασφαλείς με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μετά από ένα χρόνο στην Erciyesspor, υπήρξαν προτάσεις και από άλλες τουρκικές ομάδες, όμως όπως τόνισε ο ίδιος δεν ένοιωθε ασφάλεια και για την αρραβωνιστικιά του τη Μαρία που είναι 3 μηνών έγκυος κι όταν ήρθε η πρόταση της Hamilton δε δίστασε.
«Δεν ήθελα περισσότερα λεφτά, απλά να παίξω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα κι όταν με πλησίασε για δεύτερη φορά η Hamilton πήγα Σκωτία με τον ατζέντη μου κι υπέγραψα μέσα σε δυό μέρες.» Ο Σαρρής εκμυστηρεύθηκε ότι μίλησε με ένα παίκτη των Accies πριν υπογράψει αλλά τόνισε ότι είχε πάρει ήδη την απόφαση του. «Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μίλησα ήταν ο Alex DAcol, με τον οποίο είμασταν συμπαίκτες στην AEK αλλά ακόμα κι αν μου έλεγε άσχημα πράγματα πάλι θα υπέγραφα.»
Ο Σαρρής γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως και ο Γιώργος Σαμαράς αλλά δεν μίλησε με τον πρώην άσο της Celtic. «Είμαστε από το ίδιο νησί με το Γιώργο Σαμαρά που έχει παίξει στη Celtic, παρότι όμως έχουμε πολλούς κοινούς φίλους, δεν έτυχε ποτέ να μιλήσουμε» κατέληξε ο γενειοφόρος αμυντικός των Accies που έχει βρει την ηρεμία του κι είναι ακόμα στην πρώτη σεζόν του διετούς συμβολαίου του με τη Hamilton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.