Φρένo στο 88’ για τη Celtic, 2-2 με Inverness στο Caledonian

Η Celtic φάνηκε ότι θα έκανε το 5 στα 5 στο πρωτάθλημα, κέρδιζε 2-1 την Inverness από το πρώτο μέρος είχε 3 δοκάρια στο δεύτερο, όμως ήταν οι Highlanders που σκόραραν στο 88’ με τον Alex Fisher κι έγιναν η πρώτοι που έκοψαν βαθμούς από τους Bhoys στο πρωτάθλημα.  
Ο Brendan Rodgers έκανε μόλις δύο αλλαγές στην ομάδα που γνώρισε τη συντριβή με 7-0 από τη Barcelona, με τονTom Rogic να παίρνει τη θέση του Nir Bitton στα χαφ και τον Callum McGregor να ξεκινά αντί του Kolo ToureΣτα 35 ο Toure χρειαζόταν ξεκούραση μετά από δύο σκληρά ματς σε 4 μέρες κόντρα σε Rangers και Barcelona. Τη θέση του στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Mikael Lustig με τον Gamboa να είναι στο δεξί άκρο.
Παρά το σκληρό παιχνίδι η Inverness έδειξε να πατά καλά, αλλά άρχισε να υποχωρεί σταδιακά ψάχνοντας την κόντρα. Το σκορ άνοιξε στο 17’ για τη Celtic με τον Kieran Tierney να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Tom Rogic να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πέμπτο φετινό του γκολ.  Φάση καρμπόν 5 λεπτά αργότερα με τον Kieran Tierney να βγάζει συρτή σέντρα όμως ο αμυντικός των γηπεδούχων, Liam Polworth κατάφερε να διώξει τη μπάλα προλαβαίνοντας τον με Rogic.
Η Caley Thistle έκανε το 1-1 στο 27’ με εντυπωσιακό σουτ Billy King έξω από την περιοχή. Ο Dorus de Vries βρήκε τη μπάλα αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει κι οι κάμερες πήγαν στον Craig Gordon που ήταν στον πάγκο των Bhoys. Oι γηπεδούχοι απέκτησαν ψυχολογία και 3 λεπτά αργότερα ζήτησαν πέναλτι όταν Ross Draper βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Erik Sviatchenko. Υπήρχε σίγουρα επαφή με τον παίκτη πάντως της Inverness να πηγαίνει πάνω στο Δανό αμυντικό ψάχνοντας το πέναλτι.
Στο 33’ η Celtic πήρε ξανά το προβάδισμα με εντυπωσιακή ενέργεια του Scott Sinclair που πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από το κέντρο κι έφτασε στην περιοχή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με ένα άπιαστο φαλτσαριστό σουτ. Έξι γκολ για τον άσο των Bhoys που σκόραρε και στα 5 ματς πρωταθλήματος της Celtic, δικαιώνοντας απόλυτα το Rodgers που τον έφερε το καλοκαίρι. Επιθετικός μονόλογος των Bhoys στο δεύτερο μέρος, με τον Callum McGregor στο 56’ να πιάνει ένα δυνατό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Owain Fon Williams στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 65’ ο keeper των γηπεδούχων έκανε δύο απανωτές επεμβάσεις σταματώντας τους Scott Sinclair και Tom Rogic. Δοκάρι στο 71’ για τη Celtic με κεφαλιά του Erik Sviatchenko και νέα απόκρουση του Fon Williams στο 76’ σε σουτ του McGregor. Τρίτο δοκάρι για τη Celtic στο ματς με σουτ του Kieran Tierney στο 84’ και σουτ άουτ του Armstrong στο 87’ από καλή θέση με το γκολ να μην έρχεται για τους Bhoys. Ήρθε όμως για την Invernees, με κεφαλιά του Alex Fisher που είχε μπει στο 81’ στη θέση του Doumbouya.

INVERNESS CT: Fon Williams, Tremarco, Warren, Meekings, Polworth (Mulraney 68), Draper, Vigurs (Doran 59), Tansey, King, McKay, Doumbouya (Fisher 81). 
CELTIC: De Vries, Gamboa (Simunovic 68), Lustig, Sviatchenko, Tierney, Brown, McGregor, Roberts (Forrest 75), Rogic (Armstrong 85), Sinclair, Dembele. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.