Ο Pele στη Γλασκώβη

Ο θρυλικός Pele επέστρεψε μετά από 50 χρόνια στη Γλασκώβη. Τελευταία φορά που είχε βρεθεί στη Σκωτία ήταν τον Ιούνιο του 1966, για το φιλικό της Σκωτίας με τη Βραζιλία, στο Hampden Park. 74.933 θεατές είχαν βρεθεί τότε στη Γλασκώβη κι είδαν τη Σκωτία να προηγείται με τον επιθετικό της Celtic, Stevie Chalmers, για να ισοφαρίσουν οι Βραζιλιάνοι με το Servilio. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και θεωρείται μεγάλη επιτυχία για τη Σκωτία απέναντι σε εκείνη τη Βραζιλία.
Ο 75χρονος Pele βρέθηκε στη Γλασκώβη στο πλαίσιο της τουρνέ ομιλιών του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η τουρνέ ονομάζεται «Ένα απόγευμα με τον Pele» και τη διοργανώνει ο Terry Baker και η σύζυγος του Freda, ιδιοκτήτες του a1sportingspeakers.com. που ειδικεύεται σε ομιλίες αθλητικών προσωπικοτήτων.
Ο 75χρονος Bραζιλιάνος είναι ένας παγκόσμιος θρύλος του ποδοσφαίρου, ο μαδικός παίκτης που έχει κερδίσει 3 Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962, 1970),ενώ έχει σημειώσει 1281 γκολ σε 1383 ματς.
Ο Pele χαρακτήρισε την εθνική Βραζιλίας του 1970 που κατέκτησε το Μουντιάλ την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, ενώ αποθέωσε το Lionel Messi, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει τα τελευταία 15 χρόνια κι ο κορυφαίος στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.