Νέος σύλλογος οι Rangers για την Aberdeen;

Η Aberdeen υποδέχεται τους Rangers στις 25 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το επίσημο site των Dons, αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων. Oι Rangers διαλύθηκαν το 2012 μετά τη ρευστοποίηση των μετοχών του συλλόγου, και ως νέος σύλλογος ζήτησαν να μπουν στη μεγάλη κατηγορία. Με την ψηφοφορία των ομάδων να είναι σε βάρος τους, μια νέα ψηφοφορία τους έστειλε στη League Two την τέταρτη επαγγελματική κατηγορία στη Σκωτία.
Από τότε έχουν ακουστεί πολλά, οι οπαδοί της Celtic -κυρίως- αλλά και πολλών άλλων ομάδων τονίζουν ότι πρόκειται για νεοσύστατο σύλλογο, αναφέροντας τους ως Sevco (Sevco Scotland), το όνομα της εταιρείας του Charles Green που ανέλαβε το 2012, φυσικά αυτοί των Rangers έχουν άλλη άποψη. H UEFA είχε τοποθετηθεί σε επιστολή των οπαδών της Celtic ότι πρόκειται για τον ίδιο σύλλογο, τελευταία πάντως η τοποθέτηση αυτή φαίνεται να άλλαξε, μετά τις αλλαγές στα κλιμάκια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Για να επανέλθουμε στο site της Aberdeen, στο matchcentre, το κομμάτι που αναφορά τις προαναγγελίες αγώνα υπάρχει το «last time» που αναφέρεται σε προηγούμενες αναμετρήσεις της Aberdeen με τους εκάστοτε αντιπάλους της. Στο ματς με τους Rangers αναφέρεται ότι «δεν υπάρχουν προηγούμενες αναμετρήσεις» αντιμετωπίζοντας τους Rangers σα νέο σύλλογο που πρώτη φορά θα συναντηθεί με τους Dons. To γεγονός αυτό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους οπαδούς των Gers, αλλά και από αυτούς της Celtic (!) που θέλουν η ομάδα τους να κάνει κάτι παρόμοιο.
Εκπρόσωπος της Aberdeen τοποθετήθηκε λέγοντας ότι έγινε αναβάθμιση της ιστοσελίδας το 2014 οπότε χάθηκαν τα προηγούμενα στατιστικά! Από το matchcenter όμως απουσιάζει και το σήμα των Rangers (!) με την Aberdeen να απαντά ότι απλά δε θέλει να πάρει μέρος στην αντιπαράθεση για το αν οι Rangers είναι ή όχι καινούργιος σύλλογος.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδις στις 25 Σεπτεμβρίου στο Pittodrie απέκτησε νέο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.