Με 8 αλλαγές η Celtic, 4-0 τη Ross County στα Highlands

Παρότι ο Rodgers έκανε 8 αλλαγές, η Celtic νίκησε 4-0 τη Ross County στα Highlands και οδηγεί πια την κούρσα με αέρα 7 βαθμών, έχοντας κι ένα ματς στο χέρι, ενώ συνεχίζει χωρίς ήττα εντός των συνόρων.
Mόνο οι Craig Gordon, Erik Sviatchenko και Mikael Lustig κράτησαν τη θέση τους, σε σχέση με το Κυριακάτιο 1-0 επί των Rangers, με τoν Rodgers να έχει στο νου και το Σαββατιάτικο ματς στην έδρα της Aberdeen, αλλά και το παιχνίιδ με τη Gladbach στη Γερμανία την άλλη βδομάδα.
H Ross County είχε ύστερα από καιρό στο βασικό σχήμα τον επιθετικό Liam Boyce -που επέστρεψε μια βδομάδα νωρίτερα απ ότι αναμενόταν-  και τον Chris Burke στο βασικό σχήμα, με τους Craig Curran και Alex Schalk να πηγαίνουν στον πάγκο.
Η Celtic ξεκίνησε ιδανικά ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2’. Ο Stuart Armstrong έδωσε στον Patrick Roberts που μπήκε από τα δεξιά, απέφυγε δύο αντιπάλους και με αριστερό πλασέ έστειλ τη μπάλα στα δίχτυα. Η County είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στα 8’, μετά από ένα λάθος του Mikael Lustig. Όμως ο Craig Gordon βγήκε γρήγορα και σταμάτησε τον Liam Boyce σε ένα φοβερό τετ-α-τετ. Η συνέχεια ανήκε στη Celtic που είχε ευκαιρίες με τον Griffiths να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 19’ και τον keeper των γηπεδούχων, Scott Fox, να σταματά τους Ryan Christie και Leigh Griffiths με εντυπωσιακές αποκρούσεις. Οι Staggies είχαν μια πολύ καλή στιγμή με τον keeper των Bhoys, Craig Gordon, να αναγκάζεται να βγεί έξω από την περιοχή του για να προλάβει τον Liam Boyce. Kίτρινη κάρτα για τον τερματοφύλακα των πρωταθλητών και φάουλ χωρίς κέρδος για τους γηπεδούχους.
 Η Celtic ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως η County άγγιξε την ισοφάριση όταν η κεφαλιά του Andrew Davies σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Rodgers έριξε στο ματς τον Dembele στο 58’ και τον Sinclair στο 63’ και η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη για τους γηπεδούχους. Ο Stuart Armstrong έκανε το 0-2 στο 83’ (μετά από πάσα του Patrick Roberts), για να ακολουθήσουν τα γκολ των Trevor Sinclair στο 91’ και Moussa Dembele στο 93’ που έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των πρωταθλητών. Η Celtic δείχνει ασταμάτητη εντός συνόρων, μετρώντας 11 νίκες και μία ισοπαλία σε 12 ματς στις εγχώριες διοργανώσεις. Η Ross County έφτασε τα 8 ματς χωρίς νίκη και βρέθηκε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

ROSS COUNTY: Fox, Gardyne, Van der Weg, McShane, Davies, Fraser (Schalk 83), M.Woods, Dow, Quinn (McEveley 60), Boyce, Burke (Dingwall 70).
CELTIC: Gordon, Gamboa, Lustig, Sviatchenko, Izaguirre, Armstrong, McGregor, Roberts, Christie (Dembele 58), Henderson (Sinclair 63), Griffiths (Bitton 69).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.