Με Brown η Celtic, 1-0 τη Dundee στο Dens Park

O Scott Brown στο 47’ σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο Dens Park, με τη Celtic να επικρατεί 1-0 της Dundee, κρατώντας για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία της στο φετινό πρωτάθλημα.
Oι Bhoys είναι στο +5 από τη 2η Hearts και στο +7 από την 3η Αberdeen (που παίζει σε λίγο στην έδρα της Kilmarnock), έχοντας κι ένα ματς στο χέρι.
Ο Brendan Rodgers, ξεκούρασε τον Kolo Toure μετά την υπερπροσπάθεια στο ματς με την Manchester City ξεκινώντας τον Jozo Simunovic στη θέση του κι αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή, με τον Craig Gordon να συνεχίζει κάτω από τα δοκάρια στη θέση του Dorus de Vries.
Ο αμυντικός Kevin Gomis και ο Mark O'Hara επέστρεψαν στην ενδεκάδα της Dundee έχοντας εκτίσει τις ποινές τους, ενώ ο Yordi Teijsse ξεκίνησε αντί του Michael Duffy που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής αφού ανήκει στη Celtic.
Πρίν τη σέντρα της αναμέτρησης υπήρξε ενός λεπτού χειροκρότημα στη μνήμη του θρύλου της Dundee Alan Cousin, που πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 78 ετών.
Όπως αναμενόταν η Celtic κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κι έχασε την πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 8’ όταν στο φαλτσαριστό σουτ του Scott Sinclair, ο keeper των γηπεδούχων, Scott Bain, απέκρουσε εντυπωσιακά.
Η Celtic θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι στο 12’ όταν ο Cammy Kerr (που είχε πάρει κίτρινη ένα λεπτό νωρίτερα) ανέτρεψε τον Erik Sviatchenko μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής Andrew Dallas δεν καταλόγισε την παράβαση. Στο 23’ ο Scott Bain έκανε άλλη μία εντυπωσιακή απόκρουση, αυτή τη φορά σε εκτέλεση φάουλ του Tom Rogic για να σταματήσει στη συνέχεια  και τον Scott Sinclair σε μια ακόμα πιο δύσκολη επέμβαση.
Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς τέρματα, με τη Celtic να σκοράρει, νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Scott Brown βρήκε τον Moussa Dembele στην περιοχή, ο 20χρονος Γάλλος δε βρήκε χώρο για να σουτάρει αλλά κράτησε αρκετά τη μπάλα, για να έρθει ο Brown και να τη στείλει με ένα δυνατό σουτ στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 στο 47’.
H Celtic συνέχισε να κυριαρχεί κι ο Moussa Dembele έστειλε στη συνέχεια τη μπάλα άουτ, ενώ στο 67’ ο Scott Sinclair δοκίμασε ξανά την τύχη του όμως ο Scott Bain μπλόκαρε εύκολα. Η Celtic είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 72’ με το Leigh Griffiths να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και το ματς τελείωσε χωρίς να σημειωθεί άλλο γκολ.
Ο Scott Sinclair (έδωσε στο 85’ τη θέση του στον Stuart Armstrong) δεν κατάφερε να σκοράρει για 7ο σερί ματς πρωταθλήματος και το ρεκόρ του θρυλικού James McGrory (σκόραρε στα 8 πρώτα ματς πρωταθλήματος) παρέμεινε.  Stuart Armstrong.
Η Celtic πηγαίνει στη διακοπή αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις και -παρότι είναι ακόμα πολύ νωρίς- δείχνει ασταμάτητη.
DUNDEE: Bain, Holt, O'Dea, Low (Ross 81), Williams (Loy 84), O'Hara, McGowan, Teijsse, El Bakhtaoui (Wighton 65), Kerr, Gomis.  
CELTIC: Gordon, Lustig, Sviatchenko, Simunovic, Tierney, Brown, Bitton, Forrest (Roberts 74), Rogic (Griffiths 65), Sinclair (Armstrong 85), Dembele

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.