Celtic και Rangers σε νέα βορειοευρωπαϊκή λίγκα;

Η εξέλιξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο άνοιξε ξανά συζητήσεις για μια Βορειοευρωπαϊκή λίγκα, ένα νέο πρωτάθλημα για το οποίο είχε γίνει λόγος και παλαιότερα, όταν είχε τότε ονομαστεί Atlantic League.
Το Champions League αλλάζει και από τη σεζόν 2018-19 oι μεγάλοι της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία) θα έχουν τις 4 πρώτες ομάδες τους απευθείας στους ομίλους χωρίς προκριματικά. Αυτό θα ισχύει μέχρι το 2021 και πολλοί φοβούνται ότι τότε οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες θα φύγουν τελείως από την UEFA, για να κάνουν μια δική τους European Super League.
Αυτό απομονώνει ποδοσφαιρικά χώρες όπως το Βέλγιο, τη Σκωτία, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σουηδία κι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την περίφημη Bορειοευρωπαϊκή λίγκα.
Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για φημολογία, αλλά για αποκάλυψη της εφημερίδας της Δανίας, BT, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις του διευθυντή της FC Copenhagen, Anders Hοrsholt: «Ναι είναι αλήθεια. Αν δεν ενεργήσουμε τώρα θα δούμε τους μεγαλύτερους συλλόγους να γίνονται ισχυρότεροι και θα είναι πολύ δύσκολο για συλλόγους όπως ο δικός μας. Γι αυτό κοιτάμε εναλλακτικές προτάσεις για το μέλλον» τόνισε ο Hοrsholt αποκαλύπτοντας ότι είναι ήδη σε συζητήσεις με συλλόγους από τις χώρες που προαναφέραμε. Σύμφωνα με τη BT οι σύλλογοι που εμπλέκονται στις συζητήσεις είναι οι Ajax, PSV Eindhoven και Feyenoord από την Ολλανδία, Anderlecht και Club Brugge από το Βέλγιο, Celtic και Rangers από τη Σκωτία, η Malmo από τη Σουηδία, η Rosenborg από τη Νορβηγία και φυσικά η FC Copenhagen από τη Δανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.