Strachan: «Πληρώνομαι για να διαχειρίζομαι την πίεση»

Η Σκωτία υποδέχεται αύριο τη Λιθουανία και την Τρίτη πηγαίνει στη Σλοβακία, δίνοντας δύο πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις  στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018.
Το ξεκίνημα ήταν καλό, με νίκη 5-1 μέσα στη Μάλτα, για τη Σκωτία που έχει να προκριθεί σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης από το 1998.
Είναι ονειρεμένη δουλειά να βρίσκεται κανείς στον πάγκο της Σκωτίας; ήταν μία από τις ερωτήσεις του BBC σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
«Υποθέτω η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ονειρεμένη δουλειά, δεν επιδίωξα ποτέ να γίνω προπονητής της εθνικής Σκωτίας, η καριέρα μου με έφερε εδώ και πρέπει να πω ότι στάθηκα πολύ, πολύ τυχερός» απάντησε ο Strachan προσθέτοντας: «Μακάρι να μπορούσα να έχω όλους τους παίκτες της εθνικής σε ένα σύλλογο, νομίζω ότι θα έφτιαχναν έναν φανταστικό σύλλογο, δεν μου δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα, είναι απόλαυση να δουλεύω μαζί τους.»
Η κριτική είναι συχνά σκληρή και πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Strachan είναι σε μεγάλη πίεση.
«Δεν πληρώνομαι για να προπονώ τους παίκτες και να κάνω παρέα μαζί τους, στην πραγματικότητα πληρώνομαι για να διαχειρίζομαι την πίεση που συνοδεύει αυτή τη δουλειά. Πρέπει να καταλάβω ότι η πίεση είναι απλά για νίκες σε ποδοσφαρικά ματς, πίεση για πρόκριση στο Μουντιάλ αυτή είναι η πραγματική πίεση κι υπάρχει κι η πίεση όταν ακούς τη γνώμη του καθενός, αλλά αυτό μπορώ να τα καταλάβω» είπε ο Strachan τονίζοντας:
«Προστατεύω τον ευατό μου και την οικογένεια μου προσπαθώντας να έχω καλή διάθεση, γιατί όλα αυτά μπορεί να σε επηρεάσουν, μπροεί να επηρεάσει τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, τον τρόπο που προπονώ και διαχειρίζομαι τους παίκτες μου, τον τρόπο που μεταχειρίζομαι το προσωπικό.»
Ο 59χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στα MME.
«Είναι πραγματικό πεδίο μάχης. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι συνήθως είναι 32 εναντίον ενός, ψάχνοντας για τη μεγάλη είδηση κι εγώ πρέπει να προστατεύσω τους παίκτες μου. Ως προπονητής χρειάζομαι το σεβασμό τους. Δε χρειάζεσαι το σεβασμό -που θα ήθελες βέβαια να έχεις- από οπαδούς και δημοσιογράφους, χρειάζεσαι τον σεβασμό των παικτών σου. Είναι σαν παιχνίδι. Μερικές φορές εσείς (οι δημοσιογράφοι) κερδίζεται και έχετε τη μεγάλη είδηση και με κάνει να νοιώθει απαίσια για δυό μέρες, ή κερδίζω εγώ και δεν παίρνετε τίποτα. Ελπίζω στο τέλος της μέρας, όταν τελιώνει όλο αυτό, να μπορούμε να πούμε, έγινε καλή μάχη τα λέμε στον επόμενη γύρο, δίνοντας τα χέρια.»
Ο Strachan παραδέχθηκε ότι μετά από 45 χρόνια που κάνει αυτή τη δουελιά είναι δύσκολο στον Τύπο να βρεί πρωτότυπες ερωτήσεις, αλλά και να πάρει πρωτότυπες απαντήσεις. Κι όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί απάντησε χαρακτηριστικά: «Αν μπορούσα να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου αυτό που κάνω τώρα θα ήταν υπέροχο αλλά τα αποτελέσματα μετράνε. Δεν αμφέβαλλα ποτέ, δε σκέφτηκα ποτέ να απραιτηθεώ, κάθε άλλο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.