Aberdeen-Celtic (preview)

Αναμέτρηση κορυφής, με τους Dons να υποδέχονται την -πρωτοπόρο και αήττητη- Celtic. Η Aberdeen θα προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά των 7 βαθμών και ταυτόχρονα να πάρει ρεβάνς για την ήττα της με 4-1 τον Aύγουστο στο Celtic Park, με τον τεχνικό της ομάδας, Derek McInnes να πιστεύει στη νίκη. O αμυντικός Ash Taylor και ο επιθετικός Jayden Stockley αναμένεται να είναι στην αποστολή, ενώ έτοιμος είναι και ο αρχηγός της ομάδας Ryan Jack και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στα χαφ.
Ο τεχνικός της Celtic, Brendan Rodgers, έχει ξανά στη διάθεση του τον αρχηγό της ομάδας, Scott Brown, που έλειψε από το ματς της Τετάρτης με τη Ross County, επειδή γινόταν γα τρίτη φορά πατέρας. Ο Kieran Tierney είναι η μεγάλη απώλεια των Bhoys, μιας και ο 19χρονος αριστερός μπακ χτύπησε σοβαρά στην προπόνηση και θα μείνει δύο μήνες εκτός αγώνων.
Η Celtic έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία στα 3 τελευταία ματς πρωταθλήματος, έχει όμως χάσει στις 3 από τις 5 τελευταίες επισκέψεις της στο Pittodrie, με τους Dons να είναι μία από τις 3 αήττητες (Celtic και Rangers οι άλλες) εντός έδρας ομάδες στο πρωτάθλημα. Ο Leigh Griffiths έχει σημειώσει 6 γκολ στα 7 τελευταία ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Aberdeen, έχοντας σκοράρει στις δύο τελευταίες επισκέψεις της Celtic στο Pittodrie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.