Με ...ροζ στο +13 η Celtic

H Celtic νίκησε 1-0 την Kilmarnock, μέσα στο Rugby Park, φορώντας για πρώτη φορά τη ροζ φανέλα της, χάρη σε ένα γκολ του Stuart Armstrong σημείωσε στο 44’.
O Dedryck Boyata ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος, δίπλα στον Jozo Simunovic στο κέντρο της άμυνας, με τον Kolo Toure να είναι στον πάγκο.
Εκτός αποστολής ο Leigh Griffiths ο οποίος έχει υποστεί τράβηγμα στο ματς της Σκωτίας όπως εξήγησε ο Brendan Rodgers που δεν ήθελε να ρισκάρει με τους Rogic και Izaguirre που μόλις είχε γυρίσει από τις εθνικές τους ομάδες.
Η Celtic έπαιξε με κάτι σαν ..3.5 παίκτες στην άμυνα, αφού ο Callum McGregor έπαιζε στο αριστερό άκρο, ενώ οι δύο από τις 3 εξτρεμ της Celtic, οι Patrick Roberts και Scott Sinclair (ο James Forrest ήταν ο άλλος που έπαιζε δεξιά) ήταν πίσω από τον καθαρόαιμο επιθετικό, Moussa Dembele.
Η Kilmarnock είχε 3 αλλαγές, με τον Will Boyle να παίρνει τη θέση του Miles Addison στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Adam Frizzell ξεκίνησε αντί του Souleymayne Coulibaly, που ήταν στον πάγκο. Flo Bojaj είχε το ρόλο του μοναχικού επιθετικού αφού ο Kris Boyd αναμένεται να μείνει 8 μήνες εκτός αγώνων. Η Celtic ξεκίνησε πολύ δυνατά,  με τον Will Boyle να προλαβαίνει τον Moussa Dembele στο 7’ και την κεφαλιά-ψαράκι Erik Sviatchenko στο 13’ να φεύγει άουτ, ενώ στο 23’ ο goalkeeper της Killie, Jamie MacDonald, απέκρουσε εκπληκτικά το σουτ του James Forrest. Η Killie απάντησε στο 26’ με κεφαλιά του Flo Bojaj που δε βρήκε το στόχο.
Κι ενώ οι γηπεδούχοι φάνηκε να πηγαίνουν αλώβητοι στα αποδυτήρια η Celtic άνοιξε το σκορ. Ο Moussa Dembele πήρε την πάσα του James Forrest και έδωσε στον Stuart Armstrong που βγήκε πίσω από την άμυνα και νίκησε με δυνατό πλασέ τον James MacDonald στο 44’.
Η Celtic ξεκίνησε το ίδιο δυνατά το δεύτερο μέρος, με τον Callum McGregor να προτιμά να τελειώσει μόνο του τη φάση, αντί να γυρίσει στον Patrick Roberts, και τον goalkeeper της Killie, Jamie MacDonald, να αποκρούει με το πόδι στο 46’. Ο MacDonald σταμάτησε και τον Patrick Roberts στο 51’ κι οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν ψάχνοντας την ισοφάριση. Την άγγιξαν στο 58’ όμως ο goalkeeper της Celtic, Craig Gordon, σταμάτησε τον Nathan Tyson. Η Killie είχε κι άλλες ευκαιρίες, με τον Boyata να διώχνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και τον Adam Frizzell να φτάνει πολύ κοντά στο 1-1, απέναντι σε μια Celtic που έδειχνε να βολοδέρνει στην άμυνα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο β’ μέρος όμως ήταν για τους πρωταθλητές με τον Michael Lustig να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 80’, κρατώντας την αγωνία μέχρι το τέλος.
Η Celtic πήρε τελικά τη νίκη, είναι στο +13 από την Aberdeen (που παίζει αύριο με την Inverness στα Highlands), μετρώντας 11 νίκες και μία ισοπαλία σε 12 ματς πρωταθλήματος. Αήττητοι σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις οι Bhoys, ετοιμάζονται πια για το μεγάλο ματς της Τετάρτης με τη Barcelona στο Champions League.
KILMARNOCK: MacDonald, Hendrie, Boyle, Scott Boyd, Taylor, Dicker (McFadzean 89), Stevie Smith, Frizzell, McKenzie, Jones (Coulibaly 78), Bojaj (Tyson 58). 
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Sviatchenko, Roberts (Rogic 66), Brown, Armstrong, McGregor, Forrest (Bitton 85), Dembele, Sinclair. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.