Aγγλία και Σκωτία θα φορέσουν τα poppies αγνοώντας τη FIFA

Oι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας και της Σκωτίας αποφάσισαν να αγνοήσουν τις ποινές της FIFA και να φορέσουν τα poppies (παπαρούνες) στο μεταξύ τους παιχνίδι που θα διεξχαθεί στις 11 Νοεμβρίου στο Wembley.
Oι παίκτες των δύο εθνικών ομάδων δήλωσαν ότι θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια με τις παπαρούνες επάνω, αποδεχόμενες την όποια ποινή τους επιβάλλει η FIFA.
Πρόκειται για «θέμα αρχής» σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της αγγλικής ομοσπονδίας, Martin Glenn, ενώ η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, είχε χαρακτηρίσει «αποτρόπαιη» την απαγόρευση της FIFA.
To θέμα συζητήθηκε στο Κοινοβούλιο χθες με την Theresa May να τονίζει: «Πριν αρχίσουν να μας πουν τι θα κάνουν, θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους», αναφερόμενη στα κρούσματα διαφθοράς, που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες αξιωματούχοι της FIFA να διωκεί ποινικά και να τους έχει απαγορευθεί η ενασχόληση με το άθλημα.
H γενικός γραμματέας της FIFA, Fatma Samba Diouf Samoura, δήλωσε ότι δεν έχει μόνο η Βρετανία θύματα από τον πόλεμο (σ.σ. η 11η Νοεμβρίου είναι επίσημα poppy day στη Βρετανία, επίσημα γνωστή ως remembranceday κι είναι αφιερωμένη στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στη γραμμή του καθήκοντος στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο) και ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι.
Oι παπαρούνες, φορούνται κανονικά στις φανέλες και στις φόρμες, η FIFA  είχε επιτρέψει να μπουν σε περιβραχιόνια στη φιλική νίκη της Αγγλίας με 1-0 επί της Ισπανίας στο Wembley στις 12 Νοεμβρίου το 2011 κι η απαγόρευση της, 5 χρόνια μετά εγγείρει ερωτηματικά.
Είναι γεγονός ότι και η ομοσπονδία της Ουαλίας έχει ζητήσει από τη FIFA να φορέσει περιβραχιόνια με την παπαρούνα (poppy) στο παιχνίδι της με τη Σερβία στο Cardiff στις 12 Νοεμβρίου κι αναμένεται να αψηφήσει και αυτή την απαγόρευση της FIFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.