Ακάθεκτη η Celtic, 3-0 την Inverness

H Celtic συνέχισε την αήττητη πορεία της επικρατώντας 3-0 της Inverness, χάρη στα γκολ των Scott Sinclair στο 48’, Leigh Griffiths στο 63’ και Tom Rogic στο 83’. Οι φιλοξούμενοι έμειναν με 10 πάικτες στο 65’, όταν ο Greg Tansey πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Brendan Rodgers άλλαξε το σύστημα, παίζοντας με 3 στην άμυνα κι επιθετικό δίδυμο τους Griffiths και Dembele σε ένα 3-5-2.
Αναμενόμενα ανώτερη στο πρώτο μέρος η Celtic, είχε την καλύτερη στιγμή της με τον Leigh Griffiths, που νικήθηκε από τον keeper της Thistle, Owain Fon Williams, αλλά κι άλλες ευκαιρίες με τους Dembele and Sinclair. Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν αρκετά οργανωμένοι, διέκοψαν το ρυθμό των Bhoys κι έδειχναν ικανοί να κόψουν βαθμούς για δεύτερη φορά από τη Celtic
Ο αγώνας όμως κρατά δύο ημίχρονα κι η Celtic προηγήθηκε 3 λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους. Ο Scott Sinclair χώθηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Inverness, εκμεταλλεύομενος την πάσα του Callum McGregor, για να κάνει με δυνατό σουτ το 1-0 στο 48’.  Ο Leigh Griffiths με αριστερό σουτ έκανε το 2-0 στο 63’, εκμεταλλεύομενος την απόκρουση του Fon Williams σε σουτ του Dembele, και δύo λεπτά αργότερα δέχτηκε ένα σκληρό φάουλ από τον Greg Tansey. Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον μέσο της Inverness και το ματς φάνηκε να τελειώνει εκεί. Ο Tom Rogic μπήκε στο ματς στο 70’ και στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, σε μια επικράτηση που έγινε εύκολη στο τέλος για τη Celtic
Oι Scott Brown και Michael Lustig αποχώρησαν λόγω τραυματισμού κι υπάρχει κάποια ανυσηχία στις τάξεις των πρωταθλητών. 10 νίκες και μία ισοπαλία σε 11 ματς πρωταθλήματος με τους Bhoys να συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ για την Inverness ήταν η πρώτη της ήττα μετά από 3 ματς.
CELTIC: Gordon, Lustig (Izaguirre 75), Simunovic, Sviatchenko, Brown (Bitton 62), McGregor, Armstrong, Sinclair, Roberts, Griffiths, Dembele (Rogic 70).
INVERNESS CT: Fon Williams, Horner, Warren, Meekings, McKay, Draper, Tansey, King (Mulraney 62), Vigurs, Polworth (Cole 78), Doumbouya (Fisher 62).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.