Ο Doboo έσωσε στο 94’ τους Rangers

Χάρη σε δύο γκολ του Joseph Dodoo στο 81’ και το 94’ οι Rangers γύρισαν το τοπικό ντέρμπι με την Patrick Thistle, επικρατώντας με 2-1.
Oι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με γκολ του Kris Doolan στο 76’ κι είχαν δοκάρι στο 78’ με τον Ryan Edwards.
Ήταν ένα κλασικό τοπικό ντέρμπι, σκληρό και κλειστό, με τους γηπεδούχους να χτυπούν το ματς στα ίσα αιφνιδιάζοντας τους Gers. Έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 9’ όταν το σουτ του David Amoo απέκρουσε ο goalkeeper των Gers, Wes Foderingham, για να ακολουθήσει τη φάση ο Chris Erskine που έστειλε τη μπάλα στην εστία, αλλά ο αμυντικός των φιλοξενούμενων, Rob Kiernan κατάφερει να διώξει σε κόρνερ. Νέα ευκαιρία στο 14’ με τον Kris Doolan για τους γηπεδούχους, με τους Rangers να κάνουν την πρώτη τους ευκαιρία στο 24’ όταν ο Kenny Miller έπιασε την κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο γιγαντόσωμος keeper της Thistle, Thorsten Stuckmann. O Doolan είχε άλλο ένα σουτ που απέκρουσε ο Foderingham και το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα. Οι Rangers θα μπορούσαν να πάρουν πέναλτι όταν ο Osman γκρέμισε τον Forrester στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Nick Walsh δεν συγκινήθηκε. Οι Jags πάντως συνέχισαν να απειλούν κι ο Foderingham έκανε δύο σημαντικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Christie Elliott και Erskine. Οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν για το πείσμα τους κι άνοιξαν το σκορ στο 76’ με τον Kris Doolan, ενώ δύο λεπτά αργότερα το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ryan Edwards τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Rangers. H Thistle άγγιξε την πρώτη της νίκη μετά το 1993 επί των Rangers, όμως η φάση του δοκαριού αποδείχθηκε καθοριστική. Ο Joseph Dodoo πήρε την πάσα του Miller και με βολίδα μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1 στο 81’ κάνοντας ακόμα πιο αγωνιώδες το ντέρμπι. Ο 21χρονος φορ (που είχε μπει στο 60’) έκανε τη διαφορά στην τελευταία φάση του αγώνα, κι ενώ μερικά λεπτά πριν η Thistle είχε απειλήσει την εστία των Gers. Με ένα άψογο πλασέ στο 94’ ο Dodoo σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Οι Rangers έφτασαν τα 7 ματς χωρίς ήττα κι ανέβηκαν στη 2η θέση με ένα ματς παραπάνω, αφού η Aberdeen παίζει αύριο με τη Celtic στον τελικό του League Cup. Σκληρή εξέλιξη για την Thistle που μετρά μόλις μία νίκη στα 11 τελευταία ματς στο Firhill. Κι αν η Dundee νικήσει την Inverness σε λίγες ώρες θα βρεθεί στο βυθό της βαθμολογίας.

PARTICK THISTLE: Stuckmann, Booth, Welsh (Azeez 82’), Lindsay, Osman, Amoo (Lawless 74’), Doolan, Erskine (Edwards 69’), Barton, Elliott, Gordon.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Wilson, Kiernan, Wallace, Halliday, Holt, Windass (McKay 45’), Miller, Garner (Dodoo 60’), Forrester (O’Halloran 74’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.