Σοκ με το θάνατο του -πρώην παίκτη των Rangers- Daniel Prodan

Ο Daniel Prodan άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 44 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή, προκαλώντας σοκ στη Ρουμανία και στον ποδοσφαιρικό κόσμο γενικότερα.
Ο παλιός Ρουμάνος διεθνής αμυντικός κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της συζύγου του, Licinia, που κάλεσε άμεσα βοήθεια. Οι νοσκόμοι ήρθαν μέσα σε 14 λεπτά και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν αλλά είχε ήδη υποκύψει.
Ο Prodan πήγε στους Rangers το 1998 από την Atletico Madrid αντί του ποσού των 2.2 εκατομ.λιρών, όταν πρόεδρος ήταν ο David Murray και προπονητής των Gers o Oλλανδός Dick Advocaat.
Ο 26χρονος τότε Prodan είχε ήδη κάνει το όνομα του στη Steaua Bucharest κι ήταν βασικός στην εθνική Ρουμανίας με την οποία έπαιξε στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994. Εκείνη η Ρουμανία είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως οι of Florin Gheorghe Hagi και Dan Petrescu. Ο Prodan είχε και πάει και στα τελικά του Euro 1996 στην Αγγλία, όταν όμως μεταγράφηκε στους Rangers το 1998, είχε υπογράψει χωρίς να περάσει ιατρικές εξετάσεις κι ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο που ανακαλύφθηκε στη συνέχεια τον εμπόδισε να αγωνισθεί με την ομάδα του Ibrox. Δεν έπαιξε ούτε σε ένα επίσημο ματς με τους Gers και μετά από δανεισμό στη Steaua πήγε στη National του Βουκουρεστίου στην οποία έκλεισε την καριέρα του μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Messina. 54 φορές διεθνής με τη Ρουμανία με τη φανέλα της οποίας σημείωσε ένα γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.