Στο +19 η Celtic, 2-1 στο Ibrox τους Rangers

H Celtic νίκησε για τρίτη φορά φέτος τους Rangers, αυτή τη φορά μέσα στο Ibrox με 2-1 κι απέκτησε αέρα 19 βαθμών, έχοντας κι ένα ματς στο χέρι.
Το πρώτο ημίωρο ανήκε στους γηπεδούχους που προηγήθηκαν στο 12’ με τον …γερόλυκο Kenny Miller, η συνέχεια όμως ανήκε στη Celtic που ισοφάρισε στο 33’ με τον Dembele και γύρισε το ματς στο 70’ με τον Sinclair, έχοντας χάσει σωρεία ευκαιριών πριν, αλλά και στη συνέχεια της αναμέτρησης. Παρά τις πολλές ευκαιρίες και την καθολική υπεροχή της Celtic, οι Gers έμειναν μέχρι τέλους στο ματς, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης. Παρά την εμφανή διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να «κλέψουν» αποτέλεσμα, σε ένα ντέρμπι που είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Οι Rangers ξεκίνησαν με την ενδεκάδα που έφερε 1-1 με τη St Johnstone, ενώ η Celtic είχε δύο αλλαγές στην ομάδα που νίκησε 2-0 τη Ross County. Oι Callum McGregor και Moussa Dembele ξεκίνησαν αντί των Ryan Christie και Leigh Griffiths, με τον τελευταίο να είναι στον πάγκο.
Υπήρχαν στεφάνια από τις δύο ομάδες, στη μνήμη των 66 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους το 1971 στην τραγωδία του Ibrox, ενώ υπήρξε κι ενός λεπτού σιγή πριν από τη σέντρα, που μερικοί ανεγκέφαλοι δεν τήρησαν.
Οι Rangers ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίωρο, είχαν σουτ του Barrie McKay που απέκρουσε ο Craig Gordon στο 5’ και -παρότι η Celtic είχε δύο φάσεις στη συνέχεια με τους Stuart Armstrong στο 7’ και Scott Sinclair στο 10’- άνοιξαν το σκορ στο 12’. Ο Erik Sviatchenko έχασε τη μπάλα στην άμυνα της Celtic, o Josh Windass την έδωσε στον James Tavernier που μπήκε από τα δεξιά κι έβγαλε την παράλληλη σέντρα, για να πεταχθεί ο 37χρονος Kenny Miller με προβολή και να ανοίξει το σκορ. Με την ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι πίεσαν και προσπάθησαν να βρουν ένα δεύτερο γκολ. Μετά το ημίωρο όμως η Celtic ανέλαβε την πρωτοβουλία κι είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 32’, όταν το σουτ του Scott Sinclair έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Το 1-1 ήρθε ένα λεπτό αργότερα όταν σε ένα κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Moussa Dembele κι αυτός με ένα δυνατό αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, σημειώνοντας το πέμπτο γκολ του σε 3 ματς κόντρα στους Rangers

H Celtic έχασε μια ευκαιρία με τον James Forrest, για να μπεί στο δεύτερο ημίχρονο με φρενήρη ρυθμό, κάνοντας δύο φάσεις στα δύο πρώτα λεπτά, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Scott Sinclair να στέλνει τη μπάλα άουτ και τον keeper των Gers, Wes Foderingham, να σταματά την κοφτή σέντρα του Emilio Izaguirre. Μεγάλη ευκαιρία στο 50’ με τον Mikael Lustig να μπαίνει από τα δεξιά και να γυρίσει έξυπνα τη μπάλα στον Dembele που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δε σκόραρε. Στο 51’ ο Wes Foderingham σταμάτησε τον James Forrest με ακόμα μία απόκρουση και στο 55’ ο Moussa Dembele έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, για να αστοχήσει στο rebound ο Scott Sinclair, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Νέα μεγάλη φάση στο 59’ για τους Bhoys, με το σουτ του Callum McGregor να σταματά σε σώματα αμυνόμενων και να ακολουθεί ένα …κουβάρι παικτών να διεκδικεί τη μπάλα στη γραμμή της εστίας. Οι Rangers προσπάθησαν να απαντήσουν με ένα σουτ του Barrie McKay έξω από την περιοχή, που κατέληξε στην αγκαλιά του Craig Gordon κι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν ξανά το προβάδισμα, κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 69’. Ο James Tavernier εκτέλεσε κόρνερ, ο Danny Wilson έπιασε μια δυνατή κεφαλιά, όμως ο Gordon απέκρουσε και στην επόμενη φάση η Celtic έκανε το 1-2. Ο Patrick Roberts σε μια γρήγορη επίθεση πάσαρε στον Stuart Armstrong που έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, για να έρθει ο Scott Sinclair από κοντά και να δώσει το προβάδισμα στους Bhoys στο 70’. Η Celtic είχε ευκαιρίες με τους Dembele και Armstrong να τελειώσει το ματς, όμως ο Wes Foderingham δεν νικήθηκε κι οι γηπεδούχοι  έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 80’, όταν το πλασέ του Kenny Miller έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο keeper των Rangers, Wes Foderingham, έκανε μια διπλή απόκρουση στο 84’ σταματώντας διαδοχικά τους Stuart Armstrong και Scott Sinclair, για να αποκρούσει και το σουτ του Nir Bitton στο 87’ Οι Rangers είχαν μια απέλπιδα προσπάθεια στο 93’ με τον Andy Halliday, όμως η Celtic δεν πλήρωσε τελικά τις χαμένες ευκαιρίες της και πήρε μια μεγάλη και πανάξια νίκη στο Ibrox

Στο +19 πια, με ένα ματς στο χέρι, μετρά 15 σερί νίκες, είναι αήττητη φέτος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, (24 ματς από την έναρξη της σεζόν) και πηγαίνει ιδανικά στη χειμερινή διακοπή.
Οι Rangers έχασαν για τρίτη φορά φέτος από τη Celtic, έχασαν για πρώτη φορά στην έδρα τους αυτή τη σεζόν και ανησυχούν για τη 2η θέση, αφού η Aberdeen είναι 2 βαθμούς πιο πίσω έχοντας κι ένα ματς λιγότερο.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Kiernan, Hill, Wilson, McKay, Windass (Dodoo 65), Holt (Forrester 82), Halliday, Miller, Garner (Waghorn 15).
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Sviatchenko, Izaguirre, Armstrong, Brown, McGregor (Bitton 86), Forrest (Roberts 68), Dembele, Sinclair.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.