Oι Dons επιστρέφουν, 3-1 εκτός τη Motherwell

Σε ένα συναρπαστικό ματς με πολλές φάσεις και δύο αμφισβητούμενα πέναλτι, η Aberdeen νίκησε 3-1 τη Motherwell μέσα στο Fir Park κι επέστρεψε στις νίκες.
Μόλις στο 2’ χάθηκε η πρώτη ευκαιρία του αγώνα για τη Motherwell όταν ο Lee Lucas έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 6’ η Aberdeen άνοιξε το σκορ με σουτ του Graeme Shinnie.
Δέκα λεπτά αργότερα οι Steelmen έφεραν το ματς στα ίσα με τον  Scott McDonald, για να διαμαρτυρηθούν έντονα στο 24’ όταν καταλογίστηκε πέναλτι στον goalkeeper Craig Samson πάνω στον Adam Rooney. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο Rooney ένα λεπτά αργότερα, ο Samson απέκρουσε αλλά ο Rooney πήρε το rebound δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην Aberdeen.
Στο 38' ήταν η σειρά της Motherwell να κερδίσει πέναλτι, όταν ο Mark Reynolds ανέτρεψε τον Keith Lasley. Ο Louis Moult το εκτέλεσε, ο Joe Lewis όμως απέκρουσε κρατώντας το προβάδισμα για τους Dons.
Η Motherwell ήταν συνεχώς επικίνδυνη στις στημένες φάσεις, όμως οι Dons κυριάρχησαν στο β΄μέρος χάνοντας πληθώρα ευκαιριών, μεταξύ των οποίων κι ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Andrew Considine. Δοκάρι είχε και η Motherwell σε κεφαλιά του Louis Moult κι έδειχνε ότι θα μπορούσε να τιμωρήσει την Aberdeen για τις χαμένες ευκαιρίες της. Η νίκη των Dons σφραγίστηκε στο 90’ χάρη σε μια ταχύτατη αντεπίθεση του Johny Hayes άνοιξε τη μπάλα φεύγοντας από τα αριστερά, για να τη γυρίσει στον Nial McGinn που με δυνατό σουτ την έστειλε στην άλλη γωνία διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Η Aberdeen πλησίασε στους 4 βαθμούς τους δεύτερους Rangers που έχουν όμως ένα ματς στο χέρι αυτό που δίνουν αύριο υποδεχόμενοι την Inverness.
H Μotherwell έφτασε τα 5 ματς χωρίς νίκη κι είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από τις ουραγούς Hamilton και Inverness που παίζουν αύριο με Celtic και Rangers (όπως προαναφέραμε) αντίστοιχα.
MOTHERWELL: Samson, Tait, Heneghan, McManus (Bowman 86), Hammell, Cadden (Ainsworth 79), Lasley (Thomas 45), Clay, Lucas, McDonald, Moult.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, Reynolds, Considine, Jack, Shinnie, McGinn, McLean, Hayes (O'Connor 90+2), Rooney.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.