Περίπατος Celtic, 4-1 στο Firhill

Mε δύο γκολ του Stuart Armstrong κι από ένα των Leigh Griffiths και Callum McGregor η Celtic νίκησε 4-1 μέσα στο Firhill την Partick Thistle και συνέχισε την αήττητη πορεία της προς τον τίτλο.

Η Celtic είχε την υπεροχή και την κατοχή (μέχρι και 70%) στο πρώτο μέρος, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση, τουλάχιστον μέχρι το 33’ όταν ο Leigh Griffiths νικήθηκε από την γρήγορη έξοδο του keeper των γηπεδούχων, Tomas Cerny. Πέντε λεπτά αργότερα οι Bhoys άνοιξαν το σκορ, με τον Leigh Griffiths να βγάζει μια χαμηλή σέντρα από τα αριστερά, για να έρθει ο Stuart Armstrong και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα
Το ημίχρονο δεν είχε άλλες συγκινήσεις, με τη Celtic να ...τελειώνει το ματς πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του β’ μέρους, σημειώνοντας δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Στο 47’ ο Leigh εκτέλεσε φάουλ, πλάγια δεξιά έξω από την περιοχή το σημείο που εκτελέσθηκε η παράβαση, γυρίζοντας τη μπάλα στο ύψος της περιοχής για να έρθει ο Armstrong και να πιάσει το φαλταριστό σουτ, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ένα λεπτό αργότερα ο δημιουργός των δύο γκολ έγινε σκόρερ. Ο Leigh Griffiths με έξοχη κίνηση στριφογύρισε στην περιοχή κι εκτέλεσε ιδανικά τον Tomas Cerny κάνοντας το 0-3.
Η Partick Thistle είχε την απάντηση στο 60’, όταν σε εκτέλεση φάουλ ο αμαρκάριστος Liam Lindsay μείωσε με κεφαλιά σε 1-3,  κι έστειλε και στο 63’ τη μπάλα στα δίχτυα, με κεφαλιά του Sean Welsh που όμως υποδείχθηκε -σωστά-σε θέση offside.
Η Celtic συνήλθε άμεσα κι έφτασε δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά κοντά σε ένα τέταρτο γκολ. Στο 66' ο Patrick Roberts έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση, ενώ στο 67’ ο Tomas Cerny έκανε μια εκπληκτική απόκρουση σταματώντας τον Leigh GriffithsΤο 1-4 ήρθε στο 81’. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Emilio Izaguirre έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, για να έρθει ο Callum McGregor και να στείλει με βολίδα από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Celtic έκανε την όγδοοη σερί νίκη της, έφυγε 11 βαθμούς από τους δεύτερους Rangers έχοντας και δύο ματς λιγότερα. Διατήρησε επίσης το αήττητο της στις εγχώριες διοργανώσεις, μετρώντας 13 νίκες και μία ισοπαλία σε 14 ματς πρωταθλήματος.
Για την Partick Thistle ήταν το πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη, με την ομάδα του Alan Archibald να κινδευνεύει να βρεθεί άυριο μόνη της στο βυθό της βαθμολογίας.

PARTICK: Cerny, Booth, Lindsay, Barton, Gordon, Welsh, Osman, Elliot, Erskine (Lawless 58), Amoo (Edwards 57), Doolan (Azeez 76).
CELTIC: Gordon, Izaguirre, Sviatchenko, Lustig, Gamboa, Brown, Mackay-Steven (Christie 58), Armstrong, Rogic (McGregor 59), Roberts (Dembele 76), Griffiths

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.