Partick Thistle-Celtic (preview)

Toπικό ντέρμπι στη Γλασκώβη με την Partick Thistle να υποδέχεται την πρωτοπόρο -και αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις- Celtic. Οι Jags πήραν βαθμό (1-1 με Hamilton), μετά από 3 σερί ήττες κι ισοβαθμούν με την ουραγό Inverness. Ο goalkeeper Ryan Scully και οι Mustapha Dumbuya, Stuart Bannigan και Gary Fraser παραμένουν εκτός μάχης, το καλό είναι ότι δεν υπάρχουν νέοι τραυματισμοί για την ομάδα του Alan Archibald που θέλει οι παίκτες του να πιστέψουν στους εαυτούς τους ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης. Η παράδοση είναι καταλυτική σε βάρος των γηπεδούχων που έχουν χάσει και τα 21 τελευταία ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Celtic.
Η Celtic έκλεισε την Τρίτη τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις φέρνοντας 1-1 με τη City στο Manchester σε ένα ματς που μπορούσε ακόμα και τη νίκη. Το περασμένο Σάββατο πήρε μεγάλη νίκη στο Fir Park με 4-3 επί της Motherwell σε ένα ματς που βρέθηκε να χάνει 2-0 και 3-2. Αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις, μετρά 12 νίκες και μία ισοπαλία σε 13 ματς πρωταθλήματος.
Ο James Forrest υπέστη τράβηγμα στον αγώνα με τη Manchester City κι είναι αμφίβολος, ενώ ένας άλλος εξτρέμ, ο Scott Sinclair, παραμένει εκτός μάχης όπως και ο αριστερός μπακ, Kieran Tierney που είναι καιρό τώρα τραυματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.