Αφεντικό στο Εδιμβούργο οι Dons

Η Αberdeen νίκησε 1-0 τη Hearts μέσα στο Tynecastle, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και πλησίασε στους 2 βαθμούς τους δεύτερους Rangers, σε μια αποκαρδιωτική βραδιά για τους γηπεδούχους.
Η επιλογή του Derek McInnes να ξεκινήσει και τους δύο εξτρεμ, Johnny Hayes και Niall McGinn, αποδείχθηκε εξαιρετική, με την Aberdeen να πλαγιοκοπεί συνεχώς τη Hearts που δεν μπορούσε να βρει λύση. Oι Dons κυρίαρχησαν από το πρώτο μέρος κι η Hearts στάθηκε τυχερή που πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να είναι πίσω στο σκορ. Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, μετά από ένα νευρικό πρώτο τέταρτο, οι Dons πήραν τα ηνία του αγώνα.
Στο 25’ ο goalkeeper των γηπεδούχων, Jack Hamilton, σταμάτησε τον Kenny McLean και στο 31’ τον Niall McGinn, με την Aberdeen να επιτίθεται κατά κύματα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Dons χάθηκε στο 42’. Ο Graeme Shinnie έπιασε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα να τραντάξει το εσωτερικό της δεξιάς δοκού και να έρθει στον Adam Rooney, ο οποίος όμως δεν έβαλε καλά το σώμα του και την έστειλε άουτ προ κενής εστίας. Ο 28χρονος επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει όπως είχε ευχηθεί πριν το ματς και το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ.
Ο Rooney έχασε άλλη μια ευκαιρία στο 56’ όταν η κεφαλιά του έφυγε ψηλά άουτ, για να προηγηθούν τελικά οι Dons στο 64’. Ο Niall McGinn έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, για να πεταχθεί ο Jonny Hayes και να κάνει το 0-1.
Στο 81’ το σουτ του Kenny McLean μπλόκαρε ο keeper της Hearts, Jack Hamilton, με τους Dons να συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι.
Στη μοναδική μεγάλη φάση για τη Hearts o Jamie Walker έπιασε το σουτ που ανάγκασε τον goalkeeper των Dons, Joe Lewis, να κάνει μια εξαιρετική απόκρουση στο 85’, όμως ήταν το μόνο αξιοσημείωτο για τους γηπεδούχους, με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.
Η νίκη (τρίτη συνεχόμενη) έφερε την Aberdeen δύο βαθμούς πίσω από τους δεύτερους Rangers που υποδέχονται αύριο την πρωτοπόρο Celtic στο μεγάλο ντέρμπι.
Η Hearts έμεινε στην 4η θέση, είναι όμως 6 βαθμούς τώρα πίσω από την Aberdeen κι αν η St Johnstone κερδίσει αύριο στο Dundee θα την πιάσει στη βαθμολογία.

HEARTS: Hamilton, Liam Smith, Souttar, Igor Rossi (Muirhead 82), Rherras, Cowie, Nowak, Kitchen, Walker, Djoum (Currie 74), Johnsen. 
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, Reynolds, Considine, Jack, Shinnie, McGinn (O'Connor 87), McLean, Hayes, Rooney. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.