Μεγάλη νίκη για Dundee, 3-0 τη St Johnstone

Με εντυπωσιακή εμφάνιση η Dundee νίκησε 3-0 τη St Johnstone στο Tayside derby, βάζοντας τέλος στο σερί των 5 αγώνων χωρίς για τους Saints.
Ο αρχηγός της Dundee, Darren ODea, ήταν άρρωστος, ο μέσος, James Vincent, εκτός μάχης κι ο τεχνικός της ομάδας, Paul Hartley, έβαλε τους Mark OHara και Faissal El Bakhtaoui στη θέση τους, αλλάζοντας το αρχικό σχήμα που είχε στο μυαλό του. Ο τεχνικός των Saints, Tommy Wright, έκανε 3 αλλαγές στην ομάδα που έφερε 1-1 με τους Rangers, με τους Liam Craig, Murray Davidson και Danny Swanson να ξεκινούν αντί των Chris Millar, David Wotherspoon και Graham Cummins.
Μετά από ένα ισορροπημένο τέταρτο, η Dundee άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Ο αρχηγός Paul McGowan, έβγαλε τον Marcus Haber στα δεξιά κι ο Καναδός με τη σειρά του έκανε την παράλληλη σέντρα, για να πεταχθεί ο El Bakhtaoui και να στείλει με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Zander Clark. 1-0 στο 15’, με τη St Johnstone να φτάνει κοντά στην ισοφάριση 9 λεπτά αργότερα, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Blair Alston έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Scott Bain. Οι Saints είχαν ακόμα μία ευκαιρία με τον Davidson να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, όμως η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 42’ ο Marcus Haber πάσαρε στον Kostadin Gadzhalov κι αμυντικός της Dundee έκανε το 2-0 με ένα τελείωμα αντάξιο επιθετικού.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι Saints πίεσαν τη Dundee στο ξεκίνημα του β’ μέρους όμως, όμως το γκολ που σημειωσαν ήταν σε λάθος εστία. Σε μια αντεπίθεση της Dundee, o Tom Hateley έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά κι ο αρχηγός των Saints, Steven Anderson στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 67’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
Ήταν η πρώτη ήττα μετά απο 5 ματς για τη St Johnstone, που κρατά με άνεση την 5η θέση, έχασε όμως την ευκαιρία να πιάσει στη βαθμολογία τη Ηearts.
H Dundee έκανε τη δεύτερη σερί νίκη στην έδρα της, μετρά 6 ματς χωρίς ήττα στο Dens Park κι απέχει μόλις ένα βαθμό από την πρώτη εξάδα.

DUNDEE: Bain, Holt, Hateley, O'Hara (Ross 74), Etxabeguren, McGowan, El Bakhtaoui (Williams 88), Haber, Gadzhalov, Kerr, Wighton.
ST JOHNSTONE: Clark, Alston, Anderson, Davidson, MacLean (Cummins 72), Swanson, Shaughnessy, Paton (Wotherspoon 62), Foster, Easton, Craig (Kane 45).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.