Με Rooney οι Dons, 2-1 τη Hamilton

O Adam Rooney σημείωσε στο 68’ το γκολ που έδωσε τη νίκη στην Aberdeen με 2-1 επί της Hamilton. Oι Accies (που έμειναν με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις), είχαν ισοφαρίσει με πέναλτι στο 37’, το γκολ με το οποίο η Aberdeen είχε ανοίξει το σκορ τρία λεπτά νωρίτερα.

Η Aberdeen διατήρησε την παράδοση που τη θέλει να κερδίζει τη Hmailton στο Pittodrie, αυτή ήταν η έβδομη σερί νίκη της απέναντι στους Accies, που δεν είχαν μάλιστα σκοράρει στις 6 προηγούμενες επισκέψεις τους στο σπίτι των Dons.
Oι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία κι έκαναν 2-3 καλές ευκαιρίες μέχρι να ανοίξουν το σκορ. Ο Kenny McLean εκτέλεσε φάουλ στο 34’ για να κάνει με κεφαλιά ο Ash Taylor το 1-0, όμως το προβάδισμα κράτησε μόλις 3 λεπτά.
Ο Danny Redmond ανατράπηκε στην περιοχή από τον goalkeeper των Dons, Joe Lewis, στο 36’ κι ένα λεπτό αργότερα ο Dougie Imrie εκτέλεσε αύστοχα το πέναλτι φέρνοντας το ματς στα ίσα. Οι Accies ανέβηκαν ψυχολογικά κι έβγαιναν με αντεπιθέσεις στο β’ μέρος. Η Hamilton έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 65’ με τον Ali Crawford και 3 λεπτά αργότερα βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ.
Ο James Maddison έπιασε το σουτ, ο goalkeeper Gary Woods απέκρουσε, για να πεταχθεί ο Adam Rooney και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα , σημειώνοντας το 11ο φετινό του γκολ. Οι Dons έχασαν ευκαιρίες για να ένα ακόμα γκολ και το τελευταίο πεντάλεπτο ανήκε στη Hamilton που πίεσε για να ισοφαρίσει χωρίς να τα καταφέρει. Οι Accies έμειναν και με 10 παίκτες στο 92’, όταν ο Scott McMann πήρε κόκκινη κάρτα.
10 ματς χωρίς νίκη έφτασε η Hamilton, που κινδυνεύει να βρεθεί στο βυθό της βαθμολογίας αν η Inverness αποφύγει αύριο την ήττα από τη Motherwell. H Αberdeen πλησίασε στους 4 βαθμούς τους δεύτερους Rangers που παίζουν αύριο στο Perth με τη St Johnstone.

ABERDEEN: Lewis, Logan, Considine, Taylor, Shinnie, Considine (Maddison 61), Jack, McLean, McGinn (O'Connor 84), Hayes, Rooney.
HAMILTON: Woods, Devlin, Gillespie, McMann, Σαρρής, Imrie, Redmond, Crawford, Longridge (Brophy 74), MacKinnon (Donati 82), Bingham (D'Acol 76).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.