Στο +22 η Celtic των ρεκόρ, 1-0 τη St Johnstone

Mε γκολ του Dedryk Boyata στο 72’ η Celtic νίκησε 1-0 τη St Johnstone , ισοφαρίζοντας το αήττητο ρεκόρ των θρυλικών Lisbon Lions (26 ματς χωρίς ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις, από το ξεκίνημα της σεζόν) και βρέθηκε στο +22 από τους δεύτερους Rangers. Mεγάλη βραδιά και για τον αρχηγό των Bhoys, Scott Brown, που συμπλήρωσε 400 συμμετοχές με τη φανέλα των Bhoys.
Η Celtic είχε μία αλλαγή στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την Κυριακή στο 3-0 επί της Albion Rovers, με τον Jozo Simunovic να παίρνει τη θέση του Mikael Lustig στο κέντρο της άμυνας.
H St Johnstone έκανε 4 αλλαγές από το ματς κυπέλλου με τη Stenhousemuir, με τους Brian Easton, Blair Alston, Steven MacLean και Graham Cummins να κάθονται στον πάγκο και στη θέση της να ξεκινούν Chris Kane, Liam Craig, Paul Paton και Tam Scobbie.
Oι Saints είχαν δύο καλές στιγμές με ισάριθμες κεφαλιές του Steven Anderson, στη δεύτερη από αυτές χρειάστηκε να επέμβει ο goalkeeper των γηπεδούχων, Craig Gordon, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.
Η Celtic έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ του Stuart Armstrong που απέκρουσε ο keeper των Saints, Zander Clark, ενώ έχασε μια μεγαλύτερη ευκαιρία με κεφαλιά του Dedryk Boyata που έστειλε τη μπάλα στην εστία, όμως ο David Wotherspoon κατάφερε να την διώξει πριν περάσει τη γραμμή. H Celtic είχε κι άλλες καλές στιγμές με τους Moussa Dembele και James Forrest αλλά δε βρήκε δίχτυα και το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ.
Η Celtic είχε μεγαλύτερη πίεση και κατοχή στο β’ μέρος κι απείλησε με τους Scott Brown, Stuart Armstrong και Scott Sinclair, κανείς τους όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Zander Clark και το 0-0 παρέμενε μετά από μια ώρα παιχνιδιού. Τη λύση έδωσε ο Dedryk Boyata στο 72’ στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από σέντρα του Stuart Armstrong. To γκολ αυτό έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση, με τη Celtic να φτάνει τα 26 ματς χωρίς ήττα από την αρχή της σεζόν στη Σκωτία, να ισοφαρίζει το ρεκόρ των Lisbon Lions που κρατούσε 50 χρόνια και να αφήνεο 22 βαθμούς πίσω της τους δεύτερους Rangers.
H St Johnstone στάθηκε πολύ καλά, εξαιρετικά στημένη κι οργανωμένη, δεν άντεξε όμως στην πίεση και την ποιοτική ανωτερότητα της ομάδας του Brendan Rodgers.
CELTIC: Gordon, Gamboa (Sviatchenko 83), Simunovic, Boyata, Tierney, Bitton, Armstrong, Brown, Forrest (Roberts 64), Sinclair, Dembele (Griffiths 75).
ST JOHNSTONE: Clark, Scobbie, Anderson, Millar, Wotherspoon (Alston 58), Swanson (Cummins 79), Shaughnessy, Paton, Watson, Kane (MacLean 79), Craig.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.