«Άγιο» Dembele είχε η Celtic, 5-2 στο Perth

O Moussa Dembele ήρθε από τον πάγκο κι έκανε hat-trick (το ένα γκολ με αμφισβητούμενο πέναλτι) σε 20 λεπτά, βοηθώντας τη Celtic να γυρίσει το ματς με τη St Johnstone και να επικρατήσει με 5-2, φτάνοντας τα 29 ματς χωρίς ήττα.
Ο Tommy Wright έκανε 4 αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει στο προηγούμενο ματς των Saints, με τον κεντρικό αμυντικό Steven Anderson να υποφέρει από αμυγδαλίτιδα και να είναι εκτός αποστολής. Ο Tam Scobbie ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας, ο Keith Watson στο δεξί άκρο κι οι David Wotherspoon και Paul Paton στα χαφ, αφήνοντας στον πάγκο τους Chris Millar, Liam Craig και Steven MacLean.
O Erik Sviatchenko πήρε τη θέση του Jozo Simunovic στο κέντρο της άμυνας, φτάνοντας τα 50 ματς με τη φανέλα της Celtic, με τους Liam Henderson και Gary Mackay-Steven να ξεκινούν στα χαφ αντί των Callum McGregor και James Forrest. O Moussa Dembele ήταν στον πάγκο, ενώ οι Stuart Armstrong, Leigh Griffiths και Tom Rogic ήταν εκτός αποστολής μιας κι είναι ακόμα τραυματίες.
H Celtic μπήκε αποφασισμένη, με τον goalkeeper των γηπεδούχων, Zander Clark, να σταματά τον Gary Mackay-Steven στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Patrick Roberts έπιασε το συρτό σουτ που απέκρουσε ο Clark, για να έρθει ο Liam Henderson στο ύψος της περιοχής και με ένα δυνατό σουτ να ανοίξει το σκορ. 0-1 μόλις στο 5’ και στο 10’ ο Liam Henderson έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με τη Celtic να δείχνει ορεξάτη.
Δύο λεπτά αργότερα ο goalkeeper των Bhoys, Craig Gordon, έδιωξε χαλαρά τη μπάλα στέλνοντας την στον Danny Swanson, που έπιασε το σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ, και στο 18’ ο keeper των Bhoys σταμάτησε τον Richard Foster με τη St Johnstone να αρχίζει να κάνει φάσεις.
Η Celtic είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 22’, όμως ο
Gary Mackay-Steven καθυστέρησε, δίνοντας τη δυνατότητα στον Zander Clark να αποκρούσει. Το ματς είχε ανοίξει για τα καλά και στο 30’ η St Johnstone ισοφάρισε με κεφαλιά του Keith Watson, μετά από κόρνερ του Danny Swanson. Οι Saints δεν έμειναν εκεί και πήραν το προβάδισμα στο 42’, όταν στη σέντρα του Danny Swanson η μπάλα βρήκε στον Dedryck Boyata και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτή τη φορά ο Βέλγος αμυντικός δεν είχε σκοράρει για τη Celtic (όπως είχε κάνει στα 2 από τα 3 προηγούμενα ματς της ομαδας του), αλλά είχε σημειώσει αυτογκόλ. Ο Zander Clark απέκρουσε στο 44’ τη βολίδα του Patrick Roberts και το φάουλ που εκτέλεσε στις καθυστερήσεις ο Liam Henderson, κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του στο πρώτο μέρος.
Ο Clark ήταν σε ετοιμότητα και στο β’ μέρος κι απέκρουσε το σουτ του Liam Henderson στο 49’ στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Η Celtic πίεσε και κέρδισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 59’, το λεπτό που ο Rodgers έριχνε τον Moussa Dembele στο ματς. O KieranTierney έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Keith Watson γύρισε το σώμα του για να κόψει τη μπάλα που βρήκε στο πλευρό κι ίσα που ακούμπησε τον αγκώνα. Πρόθεση δεν φάνηκε να έχει όμως ο διαιτητής Craig Thomson, είχε άλλη άποψη και έδειξε το σημείο του πέναλτι.Ο Moussa Dembele το εκτέλεσε εύστοχα στο 60’ φέρνοντας το ματς στα ίσα και στο 75’ με απευθείας συρτό σουτ, μετά από πάσα του Mikael Lustig έδωσε πάλι το προβάδισμα στη Celtic. O Scott Sinclair έσβησε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων κάνοντας το 4-2 με σουτ στο 81’και στο 85’ ο  Dembele ολοκλήρωσε το hat-trick διαμορφώνοντας το τελικό 5-2 για τη Celtic. 23 γκολ για το νεαρό Γάλλο τη φετινό σεζόν, 19 σερί νίκες και 29 ματς χωρίς ήττα για τη Celtic, που είναι στο +27 από τη δεύτερη Aberdeen.

ST JOHNSTONE: Clark, Foster (MacLean 78), Shaughnessy, Scobbie, Easton, Watson, Davidson, Paton, Wotherspoon (Alston 70), Swanson (Craig 86), Cummins.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Sviatchenko, Tierney, Bitton, Brown, Roberts (Ciftci 86), Henderson (McGregor 72), Mackay-Steven (Dembele 59), Sinclair. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.