Πρόκριση-θρίαμβος για Hibs, 3-1 τη Hearts

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Hibernian απέκλεισε τη Hearts από το κύπελλο Σκωτίας, κερδίζοντας πάλι σε επαναληπτικό στην έδρας της, με τον Jason Cummings να είναι ξανά ο πρωταγωνιστής. Μόνο που αυτή τη φορά η πρόκριση ήρθε με το θριαμβευτικό 3-1, με τον νεαρό επιθετικό να σημειώνει το πρώτο και να φτιάχνει το δεύτερο γκολ των Hibs.
O Neil Lennon έκανε 3 αλλαγές στην ομάδα που έφερε 1-1 με τη Raith Rovers, με τους  Martin Boyle, Chris Humphrey και Grant Holt να ξεκινούν αντί των Fraser Fyvie, James Keatings και Brian Graham.
Δύο αλλαγές είχε ο Cathro στην ομάδα που έφερε 1-1 με την Inverness, με τους Malaury Martin και Jamie Walker να παίρνουν τις θέσεις των Moha Choulay και Bjorn Johnsen στο βασικό σχήμα.
H Hibernian μπήκε πολύ δυνατά από το ξεκίνημα και απείλησε μόλις στο 2’, όταν όμως ο Τάσος Αυλωνίτης κατάφερε να σταματήσει τον John McGinn, σε μια φάση που οι οπαδοί των γηπεδούχων, ζήτησαν πέναλτι χωρίς να έχουν δίκιο.
Παρά την απώλεια του Chris Humphrey, που χτύπησε στο επόμενο λεπτό κι αντικαταστάθηκε από τον Andrew Shinnie, οι Hibs δεν πτοήθηκαν και συνέχεια να πιέζουν. Ανταμείφθηκαν στο 20’ όταν ο Shinnie βρήκε τον Jason Cummings με μια έξυπνη πάσα κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 17ο γκολ του τη φετινή σεζόν.
Η Hibernian έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 33’ όταν ο  John McGinn έπιασε το σουτ που απέκρουσε ο goalkeeper της Hearts, Jack Hamilton, με τον Andrew Shinnie να έρχεται για το rebound, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.
Το 2-0 έγινε όμως τέσσερα λεπτά αργότερα. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Jason Cummings έβγαλε στον Grant Holt κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς των γηπεδούχων στα …ουράνια. Το σκορ αντιπροσώπευε πλήρως την εικόνα του πρώτου μέρους κι ο Cathro έκανε δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, περνώντας τον Sam Nicholson στη θέση του Perry Kitchen και τον Rory Currie στη θέση του Malaury Martin, σε μια προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα. Η Hibernian όμως ήταν αυτή που έφτασε ξανά κοντά γκολ, με το σουτ του Andrew Shinnie να εξουδετερώνεται από τον goalkeeper Jack Hamilton στο 46’. Στο 63’ ο Shinnie βρήκε δίχτυα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0, με αρκετούς οπαδούς της Hearts να φεύγουν από το γήπεδο. Δεν είδαν έτσι το γκολ της ομάδας τους επτά λεπτά αργότερα. Ο Esmael Goncalves κέρδισε πέναλτι από τον Darren McGregor και το εκτέλεσε ο ίδιος κάνοντας το 3-1 στο 70’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι. Οι Arnaud Djoum και Jamie Walker έχασαν δύο ευκαιρίες για τη Hearts που είχε κι ένα σουτ του Nicholson στις καθυστερήσεις, το οποίο απέκρουσε ο keeper των Hibs, Marciano.
Η Hibernian συνεχίζει την υπεράσπιση του τροπαίου της καθώς θα υποδεχθεί την Ayr Utd στα προημιτελικά. Όσο για τη Hearts η βαριά ήττα-αποκλεισμός από την άσπονδη αντίπαλο αναμένεται να επαναφέρει τη γκρίνια που είχε σταματήσει από τις τελευταίες εμφανίσεις των Jampos.
HIBERNIAN: Marciano, Gray, Fontaine, Bartley, McGinn, Holt (Graham 76), Stevenson, Boyle, McGregor, Humphrey (Shinnie 5, Fyvie 88), Cummings.
HEARTS: Hamilton, Struna (El Ouriachi 77), Aυλωνίτης, Hughes, Sowan, Tζιόλης, Kitchen (Nicholson 45). Djoum, Martin (Currie 45), Walker, Isma. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.