Hibernian-Hearts (preview)

H κάτοχος του κυπέλλου Σκωτίας, Hibernian, υποδέχεται τη Hearts στον επαναληπτικό του 0-0, που έφεραν οι δύο ομάδες πριν 10 μέρες στο Tynecastle. Aυτή τη φορά αν δεν υπάρξει νικητής η αναμέτρηση θα πάει στην παράταση και -αν χρειαστεί- στα πέναλτι, για να κριθεί ποια ομάδα θα περάσει στα προημιτελικά του θεσμού, όπου θα υποδεχθεί την Ayr United. H Ηibernian θέλει να επαναλάβει ότι και πέρυσι, όπου έφερε 2-2 στο Tynecastle (σε ένα ματς που έχανε 2-0 μέχρι το 80’), για να πάρει την πρόκριση επικρατώντας 1-0 στην έδρα της. Θα έχει στη διάθεση της τον μέσο Andrew Shinnie που εξέτισε την ποινή του, όμως δεν είναι ακόμα έτοιμοι ο μέσος Dylan McGeouch και οι αμυντικοί Jordan Forster και Paul Hanlon. Η Hibernian μετρά 11 ματς χωρίς ήττα, έχοντας φέρει ισοπαλία στα 3 τελευταία κι είναι στην κορυφή της Championship, 7 βαθμούς μπροστά από τη 2η Dundee Utd, έχοντας όμως κι ένα παιχνίδι περισσότερο.
Οι Hibs έρχονται από το 1-1 στην έδρα της Raith το Σάββατο με τον τεχνικό της ομάδας Neil Lennon να είναι έξαλλος με την εμφάνιση των παικτών του. Ο μέσος της Hibernian, John McGinn, πιστεύει ότι απόψε οι παίκτες της Hibernian θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει ο προπονητής τους.
Από ισοπαλία 1-1 έρχεται και η Hearts, στην έδρα της με την ουραγό Inverness σε ένα ματς που έχασε πέναλτι και μαζί τους βαθμούς της νίκης.
Ο αρχηγός της ομάδας Don Cowie δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού σε αυτό το ματς, αναμένεται όμως να είναι έτοιμος για το αποψινό ντέρμπι. Ο μέσος Prince Buaben παραμένει εκτός μάχης όπως και οι αμυντικοί John Souttar και Callum Paterson. Η Hearts έρχεται από 4 ματς χωρίς ήττα, έχοντας φέρει ισοπαλία στα δύο τελευταία, κι είναι στην 4η θέση της Premiership, 5 βαθμούς πίσω από τους τέταρτους Rangers. Δεν έχει νικήσει όμως στις 3 τελευταίες επισκέψεις της στο Easter Road, τελευταία φορά που το κατάφερε ήταν την Πρωταπριλιά του 2014 επικρατώντας με 2-1. Oι Hibs είναι αήττητοι στα 6 τελευταία παιχνίδια τους κόντρα στη Hearts, ενώ στις 34 αναμετρήσεις κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, η Hearts μετρά 14 νίκες, 11 η Hibernian ενώ 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.