Mε Τζιόλη και Concalves η Hearts, 3-0 τη Motherwell


O Αλέξανδρος Τζιόλης άνοιξε το σκορ στο 59’ για τη Hearts, κόντρα σε μια Motherwell που έπαιζε με 10 παίκτες από το 53’, για να ακολουθήσουν δύο γκολ από τον Esmael Gonçalves στο 84’ και το 88’, για την ομάδα του Ian Cathro.
Μεγάλη νίκη για τους Jampos, δεύτερη συνεχόμενη μετά το 4-1 επί των Rangers, με τον Ian Cathro να αρχίζει να διαψεύδει τους αμφισβητίες του.
Εξαιρετικοί οι δύο Έλληνες, ο Αλέξανδρος Τζιόλης στα χαφ κι ο Τάσος Αυλωνίτης στην άμυνα, ενώ σημαντική κι η συμβολή ενός άλλου νεοαποκτηθέντα, του Esmael Goncalves που σημείωσε δύο γκολ μέσα σε 4 λεπτά.
Η Motherwell ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα κι είχε δοκάρι με κεφαλιά του Louis Moult, σε μια φάση που -κακώς όπως έδειξε το replay- καταλογίσθηκε οffside στον Richard Tait. Η Hearts ανέλαβε τον έλεγχο κι είχε την κατοχή, χωρίς να μπορέσει να απειλήσει όμως και σώθηκε στο 40’ από τον Τάσο Αυλωνίτη. Ο Έλληνας αμυντικός έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, αφού ο goalkeeper Jack Hamilton δε την βρήκε όπως ήθελε σε μια προσπάθεια του να διώξει με τη γροθιά κι ο Lionel Ainsworth την έστειλε στην εστία. Το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα και τα δεδομένα άλλαξαν στο 52’ όταν ο Carl McHugh αποβλήθηκε για ένα βίαιο μαρκάρισμα στον μέσο της Hearts, Don Cowie. Ήταν το δεύτερο σερί ματς που οι Steelmen έμεναν με 10 παίκτες και το πλήρωσαν ξανά. Ο εξαιρετικός Τζιόλης προωθήθηκε κι έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στον Keith Lasley και να αλλάζει πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα των γηπεδούχων στο 59’. Πρώτο γκολ για τον 31χρονο μέσο με τη φανέλα της Hearts, με τον Keith Lasley να φτάνει στην ισοφάριση πέντε λεπτά αργότερα, στέλνοντας με σουτ τη μπάλα ελάχιστα άουτ.Γεμάτη αυτοπεποίθηση η Hearts απείλησε στο 67’ με τον Esmael Goncalves, που ήταν μόνιμος κίνδυνος για την εστία των γηπεδούχων κι είχε και στο 73’ ένα σουτ πάνω στον keeper των γηπεδούχων, Jack Hamilton. Ο 25χρονος επιθετικός ανταμείφθηκε για την εμφάνιση του σημειώνοντας δύο γκολ μέσα σε 4 λεπτά. Mε τους γηπεδούχους να περνούν μπροστά στην απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσουν, ο Goncalves έκανε το 0-2 με σουτ στο 84’, είχε άλλη μια ευκαιρία στο 86’, για να διαμορφώσει το τελικό 0-3 στο 88’.
Εξαιρετική εμφάνιση για τους νεοαποκτηθέντες του Ian Cathro, με τη Hearts να κάνει δύο σερί νίκες και να βλέπει ψηλότερα από την 4η θέση. Δεύτερη σερί ήττα για τη Motherwell και δεύτερο σερί ματς που μένει με 10 παίκτες. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά από 7 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο για τη Hearts και το εντυπωσιακό είναι ότι η τελευταία της εκτός έδρας νίκη ήταν πάλι κόντρα στη Motherwell.
MOTHERWELL: Samson, Tait (McMillan 18), Hammell (Lucas 54), Heneghan, Jules, McManus, Lasley, McHugh, Cadden, Ainsworth (Pearson 55), Moult.
HEARTS: Hamilton, Struna, Hughes, Aυλωνίτης, Sowah, Cowie, Tζιόλης, Martin (Kitchen 63), Walker (Nicholson 75), Johnsen (Choulay 45), Goncalves.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.